van der Horst

Hockenheim: Prema Powerteam rijders Ilott en Günther verdelen de poles onder elkaar

Callum Ilott - Prema Powerteam
Callum Ilott - Prema Powerteam
De finale van het FIA F3 European Championship vindt dit weekend plaats in Hockenheim. Lando Norris (Carlin) heeft in het kampioenschap een grote voorsprong op zijn tegenstanders maar op de Duitse omloop moest hij de pole positions laten aan Callum Ilott (Prema Powerteam - 2x) en Maximilian Günther (Prema Powerteam).
  • Circuit Zolder
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Callum Ilott was de snelste in de eerste kwalificatiesessie en pakte daarmee de pole voor race 1, hij was 0.16 seconde sneller dan Lando Norris. Joel Eriksson (Motopark) sloot de top drie af en ging Jehan Daruvala (Carlin) en Ferdinand Habsbourg (Carlin) vooraf. Ilott was opnieuw de snelste in de tweede kwalificatie ditmaal voor Günther, Guan Yu Zhou (Prema Powerteam), Jake Hughes (Hitech GP) en Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing). De startgrid van de derde race wordt bepaald door de tweede tijd van iedere piloot en hier was het Günther die het haalde van Ilott, Zhou, Hughes en Eriksson.

Foto's: FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 13 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons