van der Horst

Hockenheim: Racing Bart Mampaey gaat sterk van start in kwalificatie

Bart Mampaey en Augusto Farfus: blij met resultaat
Bart Mampaey en Augusto Farfus: blij met resultaat
Blije gezichten bij RBM na afloop van de kwalificatie en daar was met een knappe tweede plaats voor Augusto Farfus en een negende stek voor Joey Hand, de nieuwkomer binnen het team,alle reden voor. De hoofdzakelijk Belgische crew rond teambaas Bart Mampaey leverde eens te meer knap werk: RBM was het enige BMW-team met twee rijders in Q3.

Bart Mampaey met Maxime Martin
Bart Mampaey met Maxime Martin
"Begin deze week zat ik nog met behoorlijk wat vraagtekens (zie interview - nvdr) maar nu durf ik wel zeggen dat ik echt van dit nieuwe reglement houd" grapt Bart Mampaey nadat hij zowat het hele team in de armen was gevallen, testrijder Maxime Martin die nauwlettend het verloop van de vier sessies via de koptelefoon had gevolgd, incluis.  "Ik heb tenminste de indruk dat we begrepen hebben hoé we het moeten aanpakken. Het hele team heeft deze winter dan ook een serieuze stap voorwaarts gezet en hoewel de omstandigheden met de opdrogende baan echt moeilijk waren, klopte alles als een bus.

Joey Hand - RBM
Joey Hand - RBM
De crew heeft in de verschillende onderdelen van de kwalificatie telkens goed gereageerd, de timing klopte en beide rijders waren telkens op het juiste moment op de baan. Jammer dat de baan in Q4 nog wat verder opdroogde nadat Augusto zijn opmerkelijke tijd had neergezet; toen Christian Vietoris aan de beurt was, moet het verschil al zo'n vier tienden in zijn voordeel zijn geweest. Er zat dus heus wel nog meer in, maar goed, dat bewijst alvast dat we hier een competitieve auto hebben.

Augusto Farfus: pet af...
Augusto Farfus: pet af...
Ik ben ook enigzins verwonderd over de negende tijd van Joey Hand, erg goed voor zijn eerste aantreden met het team. Zijn rijstijl ligt ook veel dichter bij die van Augusto, wat vorig jaar met Andy Priaulx zeker niet het geval was. Wellicht heeft dat ook doorgewogen in de beslissing van BMW Motorsport om Andy dit jaar bij Team RMG onder te brengen.

Nu nog de juiste strategie voor de race uitdokteren en zorgen dat de pitstops perfect zijn maar alvast 'chapeau' voor Augusto, die jongen is echt steengoed!"

Ook Farfus, die wat later op zijn beurt het hele team en baas Mampaey in de armen valt, steekt zijn bewondering voor de teamprestatie niet onder stoelen of banken en neemt letterlijk zijn pet af wanneer hij de RBM-box binnenkomt.  "Dit was werkelijk een fantastische job van het team,ik ben echt onder de indruk" klinkt het.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 5 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons