van der Horst

Hockenheim: RedAnt Racing sluit seizoen 2022 in de Porsche Carrera Cup Benelux met podiumplaatsen af

Afgelopen weekend stond op de bekende Hockenheimring in Duitsland de finale afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux op de agenda, de laatste meeting van zes weekends op schitterende circuits doorheen Europa. Naar goede gewoonte zakte #Team PGZ by RedAnt Racing met maar liefst vier Porsche 992 GT3 Cup richting de competitie af. Sam Dejonghe, Xavier Maassen, Tom Boonen en Ad Geerts waren de rijders van dienst en zij reden alle vier een meer dan degelijk weekend. Voor #Team PGZ by RedAnt Racing begint meteen al de voorbereiding op het seizoen 2023, waarvoor de plannen later zullen bekend gemaakt worden.
Hockenheim was de laatste afspraak van een zeer mooi en intens seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux en op het menu stonden uiteraard twee sprintwedstrijden van 30 minuten en één ronde. Vooraan viel tweemaal de enorme weerbaarheid en aanvalslust van Sam Dejonghe op. De Antwerpenaar kwam tweemaal terug naar een zesde plaats, na sterke inhaalmanoeuvres die getuigden van de mentale sterkte en de snelheid van Dejonghe.
 
We moeten eerlijk zijn, we hebben nog een zekere marge tijdens de kwalificaties”, is teammanager Bert Redant eerlijk. “Ik heb het dan niet over seconden, maar over tienden van seconden. Sam stond daardoor misschien iets te ver op de startgrid, maar toonde tijdens de races dat hij zeer snel is. Hij finishte hier in Hockenheim tweemaal zesde, waardoor hij zich meteen verzekerde van de vierde plaats in het kampioenschap en dat voor zijn eerste seizoen in een Porsche 911 GT3 Cup. Ik denk dat we van een zeer geslaagde kennismaking kunnen spreken. Bovendien hebben we als team over het gehele seizoen een mooie prestatie geleverd, met drie podiumplaatsen voor Sam en een zege en een podium voor Xavier Maassen die vijfde in het kampioenschap eindigt.”  
 
In de klasse Pro-Am zette Tom Boonen de kroon op zijn werk van 2022, met een derde en een tweede plaats tijdens de slotwedstrijden van het kampioenschap en een bronzen medaille in de eindstand van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 in de klasse Pro-Am. “Tom heeft ons verrast met een zeer mooie progressie en ook een eerste zege en dat op de mythische omloop van Spa-Francorchamps. Tom heeft hier zijn plaats en kan zeker nog stappen voorwaarts zetten. Wat mij betreft afspraak volgend jaar voor een tweede seizoen van deze rasechte topsporter!”
 
Luc Vanderfeesten en Ad Geerts deelden op hun beurt het stuurwiel van de #Team PGZ by RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup die in de categorie ‘Am’ uitkwam. “Ik denk dat we absoluut moeten zeggen dat zij beiden een enorme progressie hebben gemaakt, met podiumplaatsen voor de beide rijders en getuige nog dit weekend, een echte strijdlust van Ad Geerts, net als Luc Vanderfeesten in de vorige afspraken. De categorie ‘Am’ is ook enorm gegroeid in kwaliteit en dat zet hun prestaties nog eens extra in de verf. Ik denk dat zowel Ad als Luc echt hun plaats in een Porsche 911 GT3 Cup hebben en dat ze volgend jaar nog meer hun mannetje zullen staan.” 
 
Bert Redant is dan ook een tevreden teammanager die vandaag al naar de toekomst kijkt. “Daarbij kijk in het bijzonder naar deze Porsche Carrera Cup Benelux die weer erg goed georganiseerd was. Mijn dank gaat naar de organisatie uit, net als naar mijn partners en vooral ook al de medewerkers van het team, meestal ook medewerkers van onze automotive-bedrijven. Afspraak in 2023 voor nog meer sportieve avonturen!”     

RedAnt RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 12 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons