van der Horst

Hockenheim: Saintéloc Racing dominant in race 2 GT4 European Series

Start race 2 GT4 European Series Hockenheim
Start race 2 GT4 European Series Hockenheim
De zon scheen over de Hockenheimring voor de tweede race van de GT4 European Series. Ook voor Saintéloc Racing kon de dag niet beter eindigen, het Franse team bracht twee wagens aan de start en behaalde driemaal goud met de algemene zege evenals de overwinning in de Silver Cup als in de Pro-Am klasse. Onze landgenoten kenden wisselend succes, best geklasseerd was ditmaal Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra GT4) op een vijfde plaats algemeen en vierde in de Silver Cup.
Audi was zondag duidelijk het sterkste merk op de piste in Hockenheim, niet alleen reden Erwan Bastard en Roee Meyuhas (Saintéloc Racing) onbedreigd naar de zege, ook de tweede plaats ging naar het merk met de vier ringen. Robert Consani en Benjamin Lariche reden de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 naar de tweede plaats algemeen. Het laatste podiumtrapje ging naar de Allied-Racing Porsche 718 Cayman van Moritz Wiskirchen en Alexander Hartvig.  

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
Op de vierde plaats vinden we ook de winnaar in de Pro-Am klasse terug, de Saintéloc Racing Audi van Greg Guilvert en Fabien Michal. De CMR Toyota van Potty en Romain Monty sloot de top vijf af. Kenny Herremans (V8 Racing Camaro V8) kende minder geluk, hij geraakte betrokken bij een aanrijding en eindigde pas als elfde in de Pro-Am klasse (Negenentwintigste algemeen). In de puntenstand bezetten Herremans en ploeggenoot Dante Rappange de derde plaats, met 105 punten - 48 minder dan leiders Jean-Luc Beaubelique/Jim Pla en 14 minder dan Gregory Guilvert/Fabien Michal.

Selleslagh Racing Team kan terugblikken op een mooie race voor Alexandre Papadopulos en Marnik Battryn, zij eindigden twaalfde algemeen en achtste in de Silver Cup. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion (ProSport Aston Martin Vantage GT4) haalden ook de top twintig, zij werden zeventiende algemeen, goed voor de zevende stek in de Pro-Am klasse. Mikhail Loboda en Andrey Solukovtsev (W&S Motorsport Porsche 718 Cayman) wonnen voor de tweede race op rij de Am klasse.

Foto's: GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 4 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons