van der Horst

Hockenheim-test: Augusto Farfus (RBM) lukt snelste tijd van de week

BMW M3 DTM - RBM
BMW M3 DTM - RBM
Het Belgische Racing Bart Mampaey eindigde de vierdaagse collectieve test op de Hockenheimring met een positieve noot. RBM-rijder Augusto Farfus lukte op de vierde dag niet alleen de snelste tijd maar klokte tegelijkertijd ook de beste chrono van deze testweek. De Braziliaan ging vrijdag 0.213" sneller dan BMW-collega en regerend kampioen Bruno Spengler. Oud F1-rijder Timo Glock (BMW) stond na afloop derde genoteerd voor Mercedes-vertegenwoordiger Christian Vietoris die hiermee de beste Mercedes-chrono van de week liet noteren. Beste Audi-rijder vandaag was Mike Rockenfeller met een zesde tijd.

Alle 22 rijders kregen deze week uiteraard gelegenheid om zich zowel aan het nieuwe Drag Reduction System als aan de zachtere Hankook-banden te gewennen, twee nieuwigheden de deur openzetten voor nieuwe taktische scenario's. De tijden die deze week werden opgetekend zijn mogelijk geen juiste indicatie voor de machtsverhoudingen maar op het eerste gezicht lijkt BMW, dat elke dag de beste chrono liet noteren, het verst te staan met de voorbereiding. De troepen van Jens Marquardt legden deze week eventjes 8.000 testkilometers af.

Augusto Farfus: "Het weer speelde een bepalende rol in deze vierdaagse test, met nu eens regen dan weer een droge baan. Het is steeds interessant om enkele ronden in het nat te kunnen rijden maar eigenlijk hadden we toch liever wat standvastig weer gekregen om ons nog beter op het nieuwe seizoen voor te bereiden. Maar de algemene indruk is niettemin positief. Ik denk dat we op het juiste spoor zitten".

Het wordt nu uitkijken naar de lang verwachte start van het seizoen op 5 mei in dat zelfde Hockenheim.

Foto: BMW AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 12 april 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons