van der Horst

Hockenheim: Timo Glock op pole - pech voor Martin

Timo Glock - BMW Team RMG
Timo Glock - BMW Team RMG
Timo Glock veroverde zondagmiddag op de Hockenheimring bij wisselende weersomstandigheden de pole voor de zondagrace. De BMW-vertegenwoordiger deed zo'n anderhalf tiende beter dan Audi-rijders René Rast en Jamie Green. Edoardo Mortara (Mercedes) sloot de sessie als vierdesnelste af voor Mike Rockenfeller (Audi), wat maakt dat het merk uit Ingolstadt met drie wagens in de top vijf uitzicht heeft op rijke puntenwinst.
Maxime Martin
Maxime Martin
Minder goed verging het onze landgenoot Maxime Martin, in de voormiddag nog goed voor de besttijd in de derde oefensessie. "De sessie werd op een opdrogende baan verreden, dus aanvankelijk trokken we er met regenbanden op uit. Toen de baan opdroogde, opteerde ik voor een eerste set slicks. Wellicht iets te vroeg, want op het ogenblik dat de baan er echt droog bij lag, hadden mijn banden wel het beste gehad en bleef er geen tijd meer over om een tweede setje te halen, strategisch zaten we er dus naast" aldus onze landgenoot die pas als vijftiende van start gaat, net achter stalgenoot Tom Blomqvist. Toch één lichtpuntje voor het Belgische RBM: Bruno Spengler vertrekt zondagnamiddag vanuit zesde stelling.

Foto: DTM

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 7 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons