van der Horst

Hockenheim: Tweede titel voor Lando Norris - Defourny vicekampioen

Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Na de Eurocup Formule Renault 2.0 titel heeft Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) nu ook de titel in de Formula Renault 2.0 Northern European Cup behaald. De Brit had genoeg aan een vierde plaats in de tweede race op Hockenheim om zijn titel veilig te stellen. Max Defourny (R-ace GP) beëindigde de twee laatste races op de tweede plaats en pakte de titel van vicekampioen. De zeges in de twee laatste races gingen naar Robert Shwartzman (Josef Kaufmann Racing) and James Allen (JD Motorsport).
Podium race 2 Hockenheim
Podium race 2 Hockenheim
In de tweede race op de Hockenheimring leidde Robert Shwartzman van start tot finish, Max Defourny lag gans de race op de loer, maar vond nooit een gaatje om te passeren. Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing) werd derde nadat hij voorbij Norris was gegaan, de Brit nam wel geen risico en koos voor de zekere punten van een vierde plaats. Hugo de Sadeleer (Tech 1 Racing) sloot de top vijf af.

James Allen - JD Motorsport
James Allen - JD Motorsport
In race 3 dook James Allen als leider de eerste bocht in en hij zou niet meer bijgehaald worden. Bartłomiej Mirecki (BM Racing Team) lag lang tweede maar bij de herstart na een safety car periode verloor de Pool nog twee plaatsen aan Max Defourny en Lando Norris. Dorian Boccolacci klasseerde zich in de laatste race van het jaar als vijfde en werd derde in de eindstand.

Foto's: Formula Renault 2.0 NECSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons