van der Horst

Hockenheim: Van der Linde co-leider na zege in race 1

Kelvin van der Linde - Audi
Kelvin van der Linde - Audi
Kelvin van der Linde (Audi) kon vanmiddag in Hockenheim de pole omzetten in een nieuwe zege. De Zuid-Afrikaan komt daardoor gelijk in de puntenstand met Liam Lawson (Ferrari), die vandaag als vierde finishte. De overige podiumplaatsen waren voor Alex Albon (Ferrari, 2e) en Mike Rockenfeller (Audi, 3e). De Duitser, die in 2013 nog kampioen werd, maakte overigens na de wedstrijd bekend dat hij stopt met DTM na 15 jaar in de serie. Hij en werkgever Audi gaan uiteen maar Rockenfeller heeft naar eigen zeggen nieuwe projecten in het vooruitzicht.
Esteban Muth en Liam Lawson
Esteban Muth en Liam Lawson
Esteban Muth stond deze namiddag als elfde op de grid en nam zelfs even de leiding tijdens de pitstops. Onze landgenoot finishte als zesde in de Lamborghini, maar een straf van tien seconden na de wedstrijd deed hem uiteindelijk terugvallen naar P8. Van der Linde en Lawson hebben beide 188 punten met nog de race van morgen en het finale raceweekend op de Norisring voor de boeg. Het duo wordt op de hielen gezeten door Marco Wittmann (BMW) en Maxi Götz (Mercedes), zij hebben beide 165 punten.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 2 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons