van der Horst

Hockenheim: Winst voor Green - Martin vierde

Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Jamie Green heeft zijn derde overwinning van het seizoen te pakken, tevens de derde op een rij voor Audi. Vertrokken als derde verschalkte de Brit de BMW-piloten Timo Glock en onze landgenoot Maxime Martin die beiden op de eerste startrij vertrokken. Green doet hiermee een uitstekende zaak in de titelstrijd.
  • G&A Motors Motorsport
Start Zaterdagrace
Start Zaterdagrace
Ook zijn Audi-collega Mike Rockenfeller (tweede) houdt zijn kansen op de titel gaaf. Glock, vertrokken vanop de pole, werd in de openingsfase ingehaald door Green en in de laatste ronde door Rockenfeller. Audi toonde dus eens te meer aan dat ze het rubber langer kunnen heelhouden dan de concurrentie. Martin kon uiteindelijk nog als vierde aantikken.


Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Puntenleider Mattias Ekström eindigde buiten de punten en ziet zijn voorsprong danig slinken. Zijn voornaamste uitdager René Rast werd zesde achter de Mercedes van Edoardo Mortara. Dit betekent dat de vier titelkandidaten van Audi de zaterdag overleeft hebben. Ekström heeft nog steeds 172 punten, Green volgt op amper negen punten. Rast en Rockenfeller geven dertien en twintig punten toe.

Podium Hockenheim Zaterdagrace
Podium Hockenheim Zaterdagrace
De enige titelkandidaten die niet in een Audi rijden, Marco Wittmann (BMW) en Lucas Auer (Mercedes) zijn uitgeteld. Alsof het nog niet spannend genoeg was krijgt de top twee, Ekström en Green, morgen een gridstraf. De Zweed kreeg zijn derde waarschuwing en tuimelt vijf plaatsen achteruit. Voor Green was het de vijfde waarschuwing en hij gaat tien startplaatsen achteruit.

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 14 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons