van der Horst

Hoe wordt u even snel als Thibaut Courtois? - Deel 1

Kevin Magnussen en Thibaut Courtois
Kevin Magnussen en Thibaut Courtois
Het was een bijzonder opmerkelijk bericht op toonaangevende nieuws- en sportsites enkele weken geleden: "Thibaut Courtois klopt Stoffel Vandoorne in een virtuele F1-race." Onze nationale doelman deed online inderdaad beter een gewezen Formule 1-rijder, die op dat ogenblik weliswaar amper ervaring had in die specifieke discipline. Maar als een doelman toptijden kan neerzetten op F1 2019, kan u dat dan ook?

Budget hoeft geen probleem te zijn

Voor dit stuur van Fanatec betaalt u vlot meer dan 1000 euro, maar het kan ook veel goedkoper
Voor dit stuur van Fanatec betaalt u vlot meer dan 1000 euro, maar het kan ook veel goedkoper
De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat iemand als Thibaut Courtois twee troefkaarten heeft die weinigen onder u zullen bezitten. Enerzijds is hij een topatleet die veel minder moeite zal ondervinden om lange tijd diep geconcentreerd te blijven. Hij kan ook profiteren van een ander aspect uit zijn sportcarrière: "Als doelman ben ik gewend te trainen op de coördinatie tussen handen en ogen. Die techniek legt me geen windeieren bij het simracen", verklaarde hij aan La Dernière Heure. Anderzijds beschikt Courtois over de nodige financiële middelen (hij heeft namelijk een goed betaalde job) om het beste materiaal aan te kopen. Alleen zijn stuurtje kost al 1800 euro!

De meest recente F1-games van Codemasters hebben gelukkig de eigenschap erg toegankelijk te zijn voor liefhebbers zonder ervaring, maar tegelijk een enorme uitdaging voor wie de werkelijkheid wil simuleren. Dat opent natuurlijk perspectieven voor een onvergetelijke race-ervaring, ongeacht hoeveel talent of ervaring u in uw achterzak heeft zitten. Het is dus mogelijk om ook met bescheiden middelen minstens in de buurt te komen van de keeper van Real Madrid.

Een goedkoper alternatief van Logitech
Een goedkoper alternatief van Logitech
Ten eerste is er geen enkele verplichting om een stuurtje aan te schaffen, want racen kan ook met de controller van uw PS4 of Xbox, of zelfs met het toetsenbord van uw computer. Qua beleving is een stuurwiel echter wel aan te raden, ook omdat het zo goed als onmogelijk is even precies te zijn met de controller. Topprestaties zijn dus uitgesloten. Een stuur kost vaak niet meer dan een honderdtal euro (al zijn er, zoals hierboven duidelijk wordt, verschillende prijsklasses naargelang uw middelen en ambities). Het materiaal dat voor een veelvoud van dat bedrag over de toonbank gaat, kan u dus gerust links laten liggen.


Eens u bent uitgerust met het juiste materiaal, kan u aan de slag. Hoe, dat bespreken we in een volgend artikel!

Foto's: Racing International Photography, Fanatec & LogitechDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Simracing op zaterdag 11 april 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons