van der Horst

Honda Civic Type R TCR debuteert tijdens Dubai 24 Hours

Honda Civic Type R TCR
Honda Civic Type R TCR
De nieuwe Honda Civic Type R TCR, gebaseerd op de recentste straatversie, komt dit weekend voor het eerst in actie tijdens de 24 Uur van Dubai, de openingsmanche van de 24H Series. Honda's nieuwe wapen voor de TCR-categorie wordt er voorgereden door RKC/TGM Motorsport, het team dat als eerste de wagen kreeg aangeleverd. Rijders met dienst zijn teambaas Ricky Coomber, geflankeerd door Tom Gannon, David Drinkwater, Umair Khan en voormalig BTCC-topper James Kaye.
Het Britse team met basis in Fleet bij Londen, bijt voor JAS Motorsport de spits af in de TCR-categorie die dit weekend 16 wagens aan de start krijgt. JAS Motorsport bouwt momenteel in Milaan 25 wagens die zowel in het nieuwe WTCR, het nog steeds groeiend aantal regionale en nationale TCR-sprintkampioenschappen als in endurancewedstrijden kunnen worden ingezet. Roberto Colciago werkte half oktober de shake-down af en sindsdien onderging de wagen een intensief testprogramma van zo'n 2800 kilometer.

Ricky Coomber, teambaas RKC/TGM Motorsport:  “We zijn erg enthousiast de nieuwe Honda Civic Type R TCR in competitie te laten debuteren. De auto wordt rechtstreeks naar Dubai getransporteerd waar onze rijders wat rijtijd is gegund voor de eigenlijke start van het raceweekend. Met zestien wagens in de klasse wacht ons geen makkelijke klus, maar indien we het goede ritme vinden en problemen kunnen vermijden, zit er zeker een goed resultaat voor ons in."

Foto: JAS MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in 24H Series op dinsdag 9 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons