van der Horst

Honda/JAS Motorsport trekt beroep tegen diskwalificatie Monteiro in

Spectaculaire chicane leent zich tot jokerlus
Spectaculaire chicane leent zich tot jokerlus
Honda JAS Motorsport meldde vandaag het beroep tegen de diskwalificatie van Tiago Monteiro in Thailand in te trekken. Monteiro die recent het tweede treffen in Buriram had gewonnen werd naderhand de zege ontzegd omdat de rijhoogte van diens Honda Civic aan één zijde van de wagen niet conform het technisch reglement was gebleken.
Tiago Monteiro - Castrol Honda WTC Team
Tiago Monteiro - Castrol Honda WTC Team
Het team van Alessandro Mariani had tegen de diskwalificatie beroep aangetekend omdat het van oordeel was dat de inbreuk geenszins opzettelijk gebeurde en het gevolg was van een ongeval kort tevoren in de eerste race. Omdat het team finaal zijn gelijk niet kon bewijzen besloot het zijn beroep voor het FIA Appeal Court in te trekken.

"Hoewel er bewijzen zijn dat het team de auto volledig checkte voor de start van de tweede race en er voor zorgde dat de auto conform was toen het de grid met een correcte rijhoogte verliet, kon het team niet voldoende aantonen waarom de bevestiging (van de splitter - nvdr) het in de loop van de tweede race het liet afweten" klonk het in het vandaag verspreide persbericht.

Na overleg met Honda was het team van oordeel dat het in de gegeven omstandigheden passender was het beroep in te trekken opdat de betrokken partijen niet onnodig kostbare tijd zouden verliezen.

Hierdoor ziet Sebastien Loeb die aanvankelijk als tweede over de finishlijn kwam zijn overwinning in de tweede race bevestigd. Dit maakt dat de Fransman volgende week  met een bonus van vijf punten op Yvan Muller richting Qatar reist. Een bittere pil daarentegen voor Monteiro, louter sportief had de Portugees de zege dubbel en dik verdiend. Monteiro valt nu in de tussenstand terug van vijf naar zeven.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 20 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Losail.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons