van der Horst

Honda keert terug naar de F1 met McLaren

McLaren-Honda MP4/5
McLaren-Honda MP4/5
McLaren bevestigde vandaag dat het vanaf het seizoen 2015 opnieuw zal vertrouwen op Honda voor het leveren van de krachtbronnen. In de wandelgangen weerklonk dit gerucht de voorbije weken en maanden steeds sterker, waardoor de aankondiging niet echt als een verrassing komt. De Japanse constructeur is naar eigen zeggen reeds begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe 1.6 turbo in haar onderzoekscentrum in Tochigi te Japan.
  • Circuit Zolder
Met de terugkeer naar de Honda-krachtbronnen raakt McLaren alleszins een gevoelige snaar. De combinatie was in het verleden enorm succesvol, denken we maar aan de acht wereldtitels en bijna vijftig Grand Prix zeges die de samenwerking baarde. Meer dan één op twee GP's werd gewonnen door de McLaren-Honda combinatie tussen 1988 en 1992, waarbij we natuurlijk niet het succesjaar 1988 mogen vergeten waarbij de McLaren-Honda MP4/4 vijftien van de zestien GP's won in handen van wijlen Ayrton Senna en Alain Prost.

Ook huidig McLaren rijder Jenson Button, die in 2006 aan het stuur van een Honda zijn allereerste Grote Prijs won, kijkt uit naar de samenwerking. "Ik heb reeds een lange en succesvolle samenwerking met Honda gehad. De uitdagingen van het nieuwe reglement bieden Honda evenwel de perfecte gelegenheid om terug te keren naar het kruim van de motorsport."

Foto: HondaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op donderdag 16 mei 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons