van der Horst

Honda met vier officiële Civic's naar Motegi

Ryo Michigami
Ryo Michigami
Nadat het bij aanvang van dit seizoen reeds met een derde fabriekswagen uitpakte, breidt constructeur Honda zijn betrokkenheid in het WTCC verder uit. Begin september in het eigenste Motegi komt het Honda Racing Team JAS met een vierde officiële Honda Civic aan de start voor Ryo Michigami. De ervaren Japanner bekomt een wild card voor de beide races op de Twin Ring Motegi-omloop en wordt de eerste Japanner die een TC1-stuur krijgt toegestopt.
Michigami testte recent in Barcelona
Michigami testte recent in Barcelona
Ryo Michigami is dan ook lang geen onbekende in eigen land en in Europa waar hij onder meer deelnam aan de 24u van Le Mans. Sinds hij in 1998 de Honda Racing-familie vervoegde reed de 43-jarige piloot elf overwinningen, evenveel polepositites en eenenvijftig podiumplaatsen in Super GT, Super Formula en het Japans Touring Car Championship bij elkaar. In 2014 richtte hij met 'Drago Corse' zijn eigen raceteam op dat inmiddels reeds negen podiumplekken in zowel Super Formula als Super GT wist te versieren.

"Ik kreeg vorige week de gelegenheid om de Honda Civic WTCC in Barcelona te testen en keek er naar uit om er ooit mee te kunnen racen, de gelegenheid deed zich vroeger voor dan verhoopt" aldus Michigami die eveneens betrokken was bij de ontwikkeling van de Civic Type R.

Daisuke Horiuchi
Daisuke Horiuchi
Ook Daisuke Horiuchi, Large Project Leader WTCC Development, Honda R&D was begrijpelijk opgetogen met de gang van zaken: "Ryo racet reeds lang met Honda en in Barcelona wist hij de karakteristieken van de Civic WTCC al snel te doorgronden. Het is kort dag naar de Motegi-meeting maar we werken intens samen met JAS om hem alle nodige hulp te verschaffen." klonk het.

Met de races op de Twin Motegi Ring van 2 tot 4 september start het WTCC zijn campagne in het Verre Oosten met naderhand nog meetings in Shanghai en het Thaise Buriram. Het seizoen wordt voor de tweede keer op rij afgesloten in Qatar. Nog voor de trip naar Japan  strijkt de serie begin augustus neer in het Argentijnse Termas de Rio Hondo.

Foto's: Honda Press & Hans van Onsem

 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 21 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Twin Ring Motegi.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons