van der Horst

Honda Racing Team JAS en Zengo Motorsport geschrapt uit Hungaroring- en Marrakech-uitslag!

Honda Racing
Honda Racing
Het nieuws sloeg gisterenavond laat in als een bom: zowel het officiële Honda Racing-team als privé-Honda Team Zengo Motorsport zien hun op de Hungaroring en in Marrakech behaalden resultaten geschrapt. Grond voor deze beslissing van de stewards is een niet conforme bodemplaat op alle Honda's Civic. Honda gaf in een communiqué meteen te kennen helemaal niet akkoord te gaan met de beslissing en beroep te zullen aantekenen.
WTCC
WTCC
De bodemplaat-story sleept reeds aan van de meeting op de Hungaroring waar, naar verluidt zonder klacht, een onderzoek werd ingesteld naar de conformiteit van de bodemplaat in kwestie. Hoewel in Hongarije het licht op groen werd gezet en er in Marokko blijkbaar geen vuiltje aan de lucht was, bleef het onderzoek inmiddels 'hangend'.

Gisterenavond werd de knoop doorgehakt. Op basis van post-competition technische rapporten van de Technical Delegate, opgemaakt na de races in Hongarije en Marokko, besloten de stewards alle Honda-deelnemers uit te sluiten uit de uitslagen van beide meetings. Meer bepaald zouden bepaalde delen van de bodemplaat (die uit drie delen bestaat) niet beantwoorden aan de homologatiefiche en niet conform geconstrueerd zijn.

In een antwoord op de uitsluiting liet het Honda Racing Team JAS 'met klem' weten niet akkoord te gaan met de bevindingen van het technisch rapport aan de hand waarvan de stewards besloten tot de uitsluiting. "We zijn er totaal van overtuigd dat onze bodemplaten volledig voldoen aan het technisch regelement. We zullen daarom beroep aantekenen tegen alle beslissingen" klinkt het.

Onnodig te stellen dat indien ook de beroepen zouden worden verworpen dit niet alleen catastrofaal voor alle Honda-rijders zou zijn maar bovendien nefast voor het kampioenschap zelf. De serie leek na twee vrij slaapverwekkende seizoenen eindelijk aan een 'revival' toe.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 27 mei 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons