van der Horst

Hong Kong: Sébastien Buemi winnaar openingsmanche formule E

Podium¨e.Prix Hong Kong
Podium¨e.Prix Hong Kong
Regerend kampioen Sébastien Buemi (Renault e.dams) heeft in Hong Kong de eerste race van het Formule E seizoen 2016-2017 gewonnen. De Zwitser ging de kampioen uit het eerste seizoen Lucas di Grassi (Abt Schaeffler Audi Sport) vooraf. Nick Heidfeld (Mahindra Racing) vervolledigde het podium. Jérôme D'Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) vertrol pas van op de achttiende plaats maar hij rukte in de race op naar de zevende plaats.
Start e.Prix Hong Kong
Start e.Prix Hong Kong
Nelson Piquet Jr (NEXTEV China Racing) vertrok van op de pole en de Braziliaan behield ook de kop na de start. Lucas di Grassi en Daniel Abt moesten al de pits opzoeken nadat zij in het startgewoel in contact waren gekomen met een tegenstrever. Een sortie van José Maria Lopez (DS Virgin Racing), die na een contact in de eerste ronde was teruggevallen, zou het verloop van de race bepalen. De leider Piquet had alle moeite om de wagen van de Argentijn te ontwijken en tikte daarbij de muur aan. Sam Bird profiteerde van het incident om de koppositie over te pakken, Buemi volgde nu in tweede positie terwijl Piquet als derde probeerde aan te klampen.

Lucas di Grassi - Abt Schaeffler Audi Sport
Lucas di Grassi - Abt Schaeffler Audi Sport
De safety car kwam de baan op de tijd om de wagen van Lopez te evacueren en terwijl de meeste rijders besloten om van wagen te wisselen bleef Bird doorgaan. De Brit wachtte tot de 25ste ronde, toen de race al herstart was om binnen te komen. Een probleem aan zijn tweede wagen ruïneerde echter de race van Bird helemaal. Buemi lag nu op kop voor di Grassi die onder de safety car procedure helemaal was teruggekomen. De posities zouden niet meer wijzigen en Buemi won voor di Grassi en Nick Heidfeld. Nicolas Prost (Renault e.dams) werd vierde voor António Félix da Costa (Amlin Andretti) en Robin Frijns (Amlin Andretti). Na een inhaalrace tikte D’Ambrosio nog als zevende aan, Oliver Turvey (NEXTEV China Racing), Maro Engel(Venturi) en Stéphane Sarrazin (Venturi) maakten de top tien vol. Piquet bereikte nog de eindstreep in elfde positie. De terugkeer van Jaguar naar de racerij werd niet met succes bekroond, Adam Carroll eindigde als twaalfde, Mitch Evans viel uit.

Foto's: FIA Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 9 oktober 2016.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons