van der Horst

Hongaarse M1RA kiest voor Hyundai i30 N TCR en sluit WTCR-deelname niet uit

M1RA Motorsport
M1RA Motorsport
Toen Norbert Michelisz recent het Honda-hoofdstuk afsloot en voor zijn WTCR-campagne de Hyundai-kaart trok, vreesden Hongaarse racefans even voor het voortbestaan van 'Norbi's' M1RA-team. Ongegrond zo blijkt nu want in het spoor van zijn eigenaar opteert thans ook M1RA Motorsport, vorig jaar winnaar van het TCR International Series-teamkampioenschap, voor Hyundai. Teammanager Dávid Bári zet dit seizoen twee i30 N TCR in, al blijft het nog even uitkijken of dit in het nieuwe WTCR dan wel een andere TCR-serie zal zijn.
Hyundai i30 N
Hyundai i30 N
Het succesrijke TCR-debuut van het Zuid-Koreaanse merk eind vorig seizoen met twee zeges, drie podiums en een pole in zes wedstrijden schept vertrouwen. Na het Italiaanse BRC Racing dat de wagen ontwikkelde en in competitie liet debuteren, doet immers ook Yvan Muller Racing met twee Hyundai's een gooi naar de eerste WTCR-titel. Met M1RA, genoemd naar het dochtertje van Michelisz, komt daar thans nog een derde team bij.

"Het team houdt verschillende opties open voor het komende seizoen. We zien het helemaal zitten om in een sterk, competitief regionaal TCR-kampioenschap aan te zetten, maar sluiten niet uit alsnog in het WTCR aan te treden" aldus Dávid Bári die stelde "bij elk bezoek onder de indruk te zijn van de professionaliteit en de toewijding die hij in het Duitse Hyundai-hoofdkwartier ervaarde". Hij ziet in de combinatie van de i30 N TCR en M1RA een sterke package voor de TCR-series. "Een nauwe band met een toegewijde constructeur met sterke klantenondersteuning, is onontbeerlijk om het potentieel van ons team ten volle te kunnen benutten" klinkt het nog.

Aan de hand van de knappe resultaten die het Hongaarse team in zijn eerste seizoen wist te boeken acht Hyundai Motorsport Customer Racing Senior Sales Associate Andrew Johns, "het team in staat om voor de zege mee te strijden, ongeacht in welk TCR-kampioenschap het ook aanzet".

Foto's: M1RA Motorsport & TCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 24 februari 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons