van der Horst

Horner:”Alonso is knettergek en moet naar de psychiater”

Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
Christan Horner, teambaas bij Red Bull Racing, zei tijdens de persconferentie voor teams te Bahrein dat Fernando Alonso knettergek is om zo kort dag mee te willen doen aan de Indy 500 en suggereert dat de Spanjaard langs moet gaan bij een psychiater. Eerder deze week kondigde McLaren het nieuws aan dat Alonso de Grote Prijs van Monaco zal overslaan om deel te nemen aan de legendarische Indycar wedstrijd. Alonso heeft drukke weken voor de boeg met onder andere een private testsessie met Andretti Autosport na de Grote Prijs van Rusland, gevolgd door twee weken op de Indianapolis Motor Speedway met daarop volgend zijn thuiswedstrijd op het Spaanse Circuit de Barcelona-Cataluyna.
  • LTF
Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
Horner, die begrijpt dat McLaren zijn sterrijder een andere uitdaging gunt, snapt niet dat Alonso de beslissing nam om deel te nemen aan een beruchte oval wedstrijd met amper tot geen tijd om zich er volledig op voor te bereiden. “Het zal moeilijk zijn voor Fernando. Hij heeft het niet gemakkelijk”, aldus de Red Bull-teambaas. “Zak (Brown) heeft een depressieve rijder om handen, probeert hem te motiveren en komt met het idee om hem naar Indianapolis te sturen. Hij moet echt knettergek zijn, het is de zotste race dat ik ooit heb gezien!” De 43-jarige Brit kan het niet vatten en zei:”Zonder testen stapt hij gewoon in de auto... Bocht 1 is een goede bocht, makkelijk om voluit te gaan. Persoonlijk vind ik dat hij langs moet gaan bij de psychiater.”

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 14 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons