van der Horst

Horner: "Red Bull Racing trachtte haaienvinnen te verbieden"

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
Christian Horner liet in een live video op de Red Bull Racing Facebook pagina na afloop van de eerste testdag weten dat zijn team heeft getracht de haaienvinnen op de nieuwe F1-bolides niet toe te laten. Het verticale uitsteeksel op de motorkap werd in 2011 uiteindelijk verbannen uit de sport, maar maakte zijn terugkeer voor 2017. Volgens Horner een doorn in het oog: “Ik denk dat de wagens er fantastisch uitzien, maar het enige minpunt zijn die haaienvinnen.”
  • Powercars
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
“Het was iets dat we ter sprake lieten komen tijdens een vergadering met de F1 Strategy Group vorig jaar”, ging de 43-jarige verder. “We vroegen de teams om het invoeren ervan terug te schrappen in het licht van de esthetiek, want op vlak van prestatiewinst is het vrij minimaal. Vervolgens ging het naar de F1 Commissie, maar jammer genoeg werd dit onmiddellijk afgewezen door de meerderheid van de teams.” Horner hoopt alleszins dat het voor volgend jaar verbannen zal worden.

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
“Hopelijk kunnen we dit volgend jaar terug bespreekbaar maken”, zei hij. “Omdat de auto's er goed uitzien is het jammer dat de haaienvin erdoor is gekomen via een leemte in de reglementen.” Toch gaf hij toe dat: “Als je het onze aerodynamici zou vragen dan willen zij het behouden. Maar ik denk dat de wagens op esthetisch vlak meer aantrekkelijker zouden ogen zonder.” Verder werd er aan Red Bull's teambaas gevraagd of er nog dingen zijn in de huidige F1-grid dat hij niet graag ziet. “Behalve de kleuren van McLaren ziet alles er goed uit”, lachte hij. “Ik denk dat Ron (Dennis) gek aan het worden is.”

Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons