van der Horst

Hungaroring: Citroën bestraft in MAC 3, Honda erft zege

Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing
Honda ziet zijn voorsprong in het merkenkampioenschap groeien van drie naar zeven punten nadat het Citroën-trio Muller-Lopez-Bennani werd bestraft om de limieten van de omloop niet te hebben gerespecteerd. Bennani kleurde buiten de lijnen en dat leverde het trio een tijdstraf van dertig seconden op. Normaliter betekende zulks een derde plaats maar omdat ook Lada-rijder Hugo Valente zich op een zelfde fout liet betrappen zakt Citroën terug naar de tweede plaats.
Bennani's 'inbreuk' zal alvast bij Yvan Muller niet in goede aarde zijn gevallen. Ook in Le Castellet had de Fransman geen goed woord over voor zijn occasionele teamgenoot nadat die het bij de start verknald had. Op de Hungaroring wrong de Marokkaan zich bij de start tussen zijn beide merkgenoten in, wat naar verluidt ook al geen deel uitmaakte van de uitgestippelde strategie.

Uitslag MAC 3:

Honda: 3:41.712 (10 p)
Citroën: +29.826" (8p)
LADA: +31.316" (6p)

Merkenkampioenschap:

1.Honda 184p
2.Citroën 177p
3.Lada 96p
4.Volvo 32p

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons