van der Horst

Hungaroring: Marco Wittmann en Daniel Juncadella gediskwalificeerd na zondagrace

Marco Wittmann
Marco Wittmann
Zondagavond, lang nadat het laatste motorgebrul op de Hungaroring was verstomd meldde de wedstrijdleiding dat zowel Daniel Juncadella als puntenleider Marco Witmann, resp. derde en vierde, uit de uitslag van de zondagrace werden geschrapt. Bij de technische inspectie achteraf bleken Juncadella’s Mercedes-AMG C 63 DTM en Wittmann’s BMW M4 DTM niet aan het technische reglement te voldoen. Met name de hoogte van de bodemplaat van beide bolides bleek ontoereikend met uitsluiting als sanctie.
Slecht nieuws voor beide betrokkenen maar goed nieuws voor de titelstrijd. Wittmann moet 12 punten inleveren en telt nu nog maar 14 punten meer dan Edoardo Mortara. Bovendien heeft nu ook Jamie Green opnieuw uitzicht op de rijderstitel, de Brit telt weliswaar al 39 punten achterstand terwijl er tijdens het finale treffen in Hockenheim nog 50 punten te verdienen zijn.

Zowel het Mercedes-AMG DTM Team HWA als het BMW Team RMG hebben aangegeven beroep tegen de beslissing te zullen aantekenen. Zolang het beroepshof niet tot een verdict is gekomen blijven beide rijders gediskwalificeerd. Zowel de uitslag van de 16de race als de onderscheiden tussenstanden worden zolang als voorlopig beschouwd.

Foto: BMW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 26 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons