van der Horst

Hungaroring: Nabeschouwing van Gilles Magnus

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus is op de best mogelijke manier aan het TCR Europe kampioenschap begonnen. Op de Hungaroring wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de eerste race beslag te leggen op de zesde plaats en finishte hij in de tweede wedstrijd als tweede. Na Boedapest deelt hij de leidersplaats in TCR Europe en staat hij in TCR Benelux helemaal alleen bovenin.
Aan de vooravond van het Hongaarse weekend hoopte Gilles Magnus in het hoogstaande TCR-kampioenschap, waar dit weekend 37 rijders aan de start stonden, één of enkele punten mee te graaien. Maar de resultaten die de jonge Belg in zijn eerste meeting in de toerwagenracerij liet optekenen overtroffen de stoutste verwachtingen.

“Ja, de test die we voor het seizoen op et Hungaroring hadden afgewerkt was vlot verlopen, maar tussen zo een testdag en een raceweekend gaapt er soms een wereld van verschil”, stelde Magnus. “Maar al bij de vrije trainingen had ik door dat we goed voor de dag zouden komen en de vijfde plaats op de startgrid bevestigde dat vermoeden.”

In de eerste race liet de laureaat van het TCR Stuurwiel een uitstekende zesde plaats optekenen, meteen goed voor de eerste kampioenschapspunten. Voor de grid van de tweede race werd de top-10 omgekeerd, waardoor hij als zesde kon starten. Magnus stuntte en legde uiteindelijk beslag op de tweede plaats. In de wetenschap dat dit type circuit de Audi RS 3 LMS niet echt ligt, en dat het op de Hungaroring bovendien lastig inhalen is, kan de waarde van de prestatie van de jonge Belg moeilijk overschat worden.

“Tijdens de hele race viel er lichte regen over het circuit”, legt Gilles Magnus uit. “We waren allemaal vertrokken op slicks, wat het rijden niet evident maakte. Maar ik hou wel van dit soort omstandigheden. Het team van Comtoyou had me bovendien een perfect afgestelde Audi RS 3 LMS bezorgd. Ik wel mijn technici dan ook hartelijk bedanken daarvoor. Ik heb de hele race lang hard gevochten, om zo naar de tweede plaats op te rukken.”

Onze landgenoot maakte op de Hungaroring niet alleen een grote indruk, na afloop van het Hongaarse weekend deelt hij ook de leiding in de tussenstand van TCR Europe (samen met de Fransman Nelson Panciatici) en voert hij het klassement in TCR Benelux aan.

Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op maandag 29 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons