van der Horst

Hungaroring: Brabançonne voor Gilles Magnus

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus wist dit weekend in Boedapest zijn eerste race van zijn nog jonge carrière in het hoogstaande wereldkampioenschap voor toerwagens te winnen. Aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou vertrok hij van op de eerste plaats op de grid om dan, met hulp van teammaat Fred Vervisch, het doel dat hij voor de start van het seizoen had gesteld te bereiken: een eerste zege in FIA WTCR.
  • De Swert Opticiens
Voor Gilles Magnus zal zijn trip naar de Hungaroring altijd één van de beste herinneringen van zijn carrière blijven.

"Het weekend begon al sterk, met een tweede plaats in de Q1", stelde de Antwerpenaar. "Een prestatie die me toeliet om vier bonuspunten te laten optekenen. Jammer genoeg zijn we er niet in geslaagd om die prestatie in Q2 te herhalen. Terwijl onze concurrenten hun tijden wisten te verbeteren, soms zelfs met een halve seconde, zetten we dezelfde rondetijden neer. Zo legde ik aan het einde van de sessie pas op een tiende plaats beslag."

De ontgoocheling bleek van korte duur. Door het systeem van de omgekeerde grid mocht de Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team de eerste race van op de pole beginnen.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
"Ik geef toe dat ik niet te veel geslapen heb", stelde Gilles met een brede glimlach aan het eind van de meeting. "Ik besefte maar al te goed dat die eerste startplaats me een ongelooflijke buitenkans bood. Gelukkig geraakte ik heel goed weg, en Fred Vervisch, naast mij op de eerste startrij, volgde in mijn spoor. Hij speelde het teamspelletje perfect. Jammer dat hij zijn tweede plaats niet tot het eind wist vast te houden. Ik had graag naast hem op het podium gestaan, om samen naar de Brabançonne te luisteren."

In de tweede race verliep het minder vlot voor Gilles Magnus. "Zoals voorzien in het reglement moest ik van op de tiende plek vertrekken. Een matige start volgde, maar gelukkig kon de crashes van de eerste ronde allemaal vermijden. Maar zo verloor ik wel wat plaatsen. Omdat het op het Hongaarse circuit moeilijk inhalen is, bleef ik tot de finish op de negende plaats rijden."

Toch blijkt de balans van de Hongaarse verplaatsing heel positief: "Hoe kan dat ook anders", stelt Gilles Magnus. "Door deze uitstekende resultaat sta ik nu vierde in de tussenstand. Verder sta ik ook op de eerste plaats in de FIA WTC Cup Junior Drivers én de WTCR Trophy."

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op zondag 22 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons