van der Horst

Hungaroring: Eerste zege voor Santiago Urrutia, snelstarter Vervisch mee op podium

Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co 03
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co 03
Na Gilles Magnus in de openingsrace boekte nu ook Santiago Urrutia een eerste WTCR-(seizoen)zege. De Uruguyaan is reeds de achtste winnaar in evenveel verreden wedstrijden, de BoP en het succesballastsysteem leveren zo te zien goed werk. Vertrokken vanop de pole na een drive through voor polesitter Rob Huff, controleerde de Lynk&Co-rijder de race van start tot finish om met een dikke seconde voorsprong op Nestor Girolami (Honda) onder de geblokte vlag door te gaan. Fred Vervisch kreeg na een knalstart dan toch de derde podiumstek die hem in de openingsrace in extremis door Mikel Azcona was ontzegd en lukte bovendien de snelste wedstrijdronde. Yann Ehrlacher tikte na Azcona als vijfde aan en deelt nu de leiding in de puntenstand met Cyan Performance-teamgenoot Urrutia. Het Comtoyou-duo Magnus-Vervisch prijkt achter ex-leider Vernay op plaatsen vier en vijf.
Start Race 2
Start Race 2
Drama voor polesitter Rob Huff, wiens Cupra na diens contact met een bandenstapel in race 1 tijdig was hersteld. De Brit verliet te overhaast de pitlane en reed daarbij door het rode licht. Een drive through noopte de Macau-specialist tot een start vanuit de pitlane, brute pech. Een prima zaak echter voor Santiago Urrutia die zo de pole in de schoot kreeg geworpen, met het gekende gevolg.

Podium Race 2
Podium Race 2
Meer drama voor local hero Norbert Michelisz,  tweede op de grid, maar bij de start verschalkt door Nestor Girolami die de minzame Hongaar in de eerste bocht tot teleurstelling van zijn fans uit de baan tikte. Een incident waarbij de aan de buitenzijde van de baan opgerukte Vervisch ternauwernood aan erger ontsnapte. 'Norbi' zou finaal nog opklimmen naar de veertiende plaats. BRC Hyundai-teamgenoot Gabriele Tarquini deelde verderop eveneens in de klappen en zocht na één ronde met schade de pits op.

Frédéric Vervisch: sSnelste wedstrijdronde
Frédéric Vervisch: sSnelste wedstrijdronde
Frédéric Vervisch tekende dan weer voor een waar exploot door zich (na wat op een vermeende valse start leek maar naderhand niet werd bestraft) vanuit negende stelling naar P3 te hijsen. Een stek die hij onder de neus van Azcona (in één klap en na dubbel contact aan Ehrlacher en Muller voorbijgegaan) tot de finishlijn zou vasthouden. Onze landgenoot reeg in de slotfase de snelste ronden aan mekaar, maar kwam net tijd tekort om Honda-rijder Girolami's de tweede stek te ontfutselen. Gilles Magnus verloor onderweg een plaats aan Esteban Guerrieri en tikte als negende aan.

Hungaroring - Uitslag Race 2

Kampioenschap (o.v.):
1.S.Urrutia (Lynk&Co) 101p
2.Y.Ehrlacher (Lynk&Co) 101p
3.JK.Vernay (Hyundai) 87p
4.G.Magnus (Audi) 84p
5.F.Vervisch (Audi) 78p
6.Y.Muller (Lynk&Co) 78p
7.N.Girolami (Honda) 76p
8.T.Björk (Lynk&Co) 73p
9.E.Guerrieri (Honda) 72p
10.M.Azcona (Cupra) 69p...

Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 22 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons