van der Horst

Hungaroring: Marvin Klein wint, maar verliest zege aan Larry ten Voorde

Larry Ten Voorde - Team GP Elite
Larry Ten Voorde - Team GP Elite
De race van de Porsche Mobil 1 Supercup werd een kolfje naar de hand van Marvin Klein (CLRT). De Fransman leidde elke ronde en had uiteindelijk een mooie voorsprong aan de meet op Larry ten Voorde (Team GP Elite) en Jaxon Evans (Martinet by Alméras). Toch is Klein niet de uiteindelijke winnaar, want een probleem bij de technische keuring zorgde ervoor dat hij gediskwalificeerd werd en de zege alsnog richting ten Voorde ging.
Al van bij de eerste ronde moest de safety car uitrukken na een aanrijding tussen Laurin Heinrich (Nebulus Racing by Hofor) en Christopher Zöchling (Fach Auto Tech). Beide Duitsers raakte elkaar en terwijl Heinrich zijn weg kon verder zetten, maakte een slip in de bandenmuur een einde aan het verhaal voor Zöchling. Op tien ronden van het einde werd het veld terug losgelaten en vanaf dan hield Klein zonder problemen de leiding vast. Mooie winst zou je denken, tot hij bij de technische keuring na de race de stewards vaststelden dat er niet genoeg brandstof meer zat in de wagen waardoor Klein werd gediskwalificeerd.

Morris Schuring
Morris Schuring
Zo kreeg ten Voorde de overwinning cadeau, nadat hij bij de start Evans verschalkte om de tweede plaats. Florian Latorre verzachtte de diskwalificatie van zijn teamgenoot voor CLRT door uiteindelijk naar het podium op te schuiven. Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) en Heinrich vervolledigden de top vijf. Nog interessant waren twee gastrijders die vorig jaar nog elkaars uitdagers waren in de strijd om de titel bij de Porsche Carrera Cup Benelux, met Morris Schuring (GP Elite) en Loek Hartog (Parker Revs Motorsport). De jonge Schuring eindigde uiteindelijk op een mooie achtste plaats, terwijl  Hartog eveneens goed onderweg was, totdat de Nederlander een fout maakte en helemaal terugviel naar een 24ste plaats.

Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 1 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Hongarije.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons