van der Horst

Hungaroring: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Na twee meetings in Duitsland trekt de DTM voor de eerste keer over de grens. Op de Hungaroring in Boedapest hoopt de vertegenwoordiger van het RACB National Team de informatie die hij tijdens de vorige race met de BMW M4 van RMG wist te vergaren in praktijk om te zetten.
Het DTM beperkt zich niet tot Duitse circuits. Meer dan eens gaat het kampioenschap ook over de landsgrenzen. Soms zelfs voor exotische bestemmingen. De derde race van het seizoen wordt niet aan de andere kant van de planeet afgewerkt, maar in Hongarije, op de Hungaroring. Het is voor het eerst in 26 jaar dat de DTM er rijdt. “Dit is geen onbekend terrein voor mij”, stelt Maxime Martin. “Deze omloop werd ook al gebruikt tijdens de pre-seizoenstesten. Ik reed er twee dagen, om er de afstellingen van mijn BMW M4 te verfijnen.”
 
Een goede context dus, temeer omdat de jonge Belg uit Oschersleben kon vertrekken met het gevoel dat hij vooruitgang had geboekt. “In de wedstrijd liep het steeds beter. Tijdens de laatste meeting reed ik ook voor het eerst in de regen. Omstandigheden die me de gelegenheid gaven om het rijgedrag van mijn M4 nog beter onder de knie te krijgen. Maar ik ben me er van bewust dat ik nog heel wat te leren heb. Vooral dan in de kwalificaties. Tijdens de eerste twee races geraakte ik door Q1, maar in Q2 liep het minder goed. Dit weekend wil ik me er op toeleggen het daar beter te doen.”
 
Een hele opgave, die dit weekend nog meer belang heeft dan anders. “De Hungaroring heeft de reputatie een circuit te zijn waar het moeilijk inhalen is. Daar, meer dan elders, is het heel belangrijk om een goede startplaats te veroveren. Nadien kan je eigenlijk alleen plaatsen winnen door wedstrijdfeiten of via de strategie. Een goede reden om vanaf de kwalificaties op zaterdag heel competitief te zijn.”

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons