van der Horst

Hungaroring: Mikel Azcona pakt tweede overwinning

Mikkel Azcona - Zengõ Motorsport X Cupra
Mikkel Azcona - Zengõ Motorsport X Cupra
Voor de vierde wedstrijd van het Pure ETCR trok het kampioenschap richting de Hungaroring en daar werd wederom geschiedenis geschreven. Na winst in Vallelunga, was Mikkel Azcona ook in Hongarije de beste, overigens thuisgrond van Zengõ Motorsport X Cupra, en werd zo de eerste dubbele winnaar van de serie. De Spanjaard reed zaterdag al goed en trok die lijn door op zondag door de pole en de overwinning te pakken in de B-groep.
  • Skylimit Events
In de finale waren Azcona en Jean-Karl Vernay (Hyundai N Motorsport) slimmer onderweg dan de twee heren bij Romeo Ferraris Alfa Romeo, maar bedreigd werd de Spanjaard nooit. De tweede piloot die de meeste punten scoorde dit weekend is Philipp Eng. De Oostenrijker kwam voor de tweede keer uit voor het team van Romeo Ferraris en kon net niet zijn stunt van Kopenhagen herhalen. Wel won hij zijn finale in de A-groep. Derde in de eindstand was Mattias Ekström (Zengõ Motorsport X Cupra).

In de tusenstand blijft de Zweed nog steeds op kop voor Vernay, terwijl Azcona naar een derde plaats klimt. De finale zou normaal plaatsvinden in Inje, samen met de WTCR, maar gezien deze race in Azië niet doorgaat, wordt er op Europees grondgebied gebleven. Daarom gaat de laatste ronde nu door in Pau-Arnos, waar overigens vijf piloten nog steeds kans maken op de allereerste titel in Pure ETCR.

Foto: Pure ETCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op zondag 22 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons