van der Horst

Hungaroring-sprokkels na de openingrace

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Mehdi Bennani :"Dit is mijn eerste zege in de regen. Ik had een goede start en meteen kleine kloof waaruit ik vertrouwen putte. In deze omstandigheden mag je eigenlijk al blij zijn om gewoon op de baan te blijven. Na formatieronde vond ik het te geriskeerd om op slicks over te stappen en heb er het in de gegeven omstandigheden het beste van gemaakt."
Tom Chilton: Op het einde 'smolt' ik op Bennani met een paar ronden meer... Bij aanvang kreeg ik te horen dat Lopez en Muller op slicks zouden starten en begon te twijfelen, maar opteerde niettemin voor regenbanden. Het werd een ware glijpartij maar dat soort situaties ben ik gewend van in het BTCC. Dit moet het slipperigste circuit ooit zijn waarop ik heb gereden. Een tweede plaats is leuk voor mijn 99ste race, graag zou ik straks voor mijn 100ste nog beter doen maar dat wordt moeilijk.

Nick Catsburg: Tevreden met dit tweede podium op rij, maar niet met mijn wedstrijd. Op het laatst maakte ik teveel fouten; Het gevecht met Ekblom was best leuk, maar eigenlijk leek het alsof we op eieren reden, elke slipper kostte je tienden van seconden.Ik snapte ook helemaal niet dat er mensen op slicks zijn gestart, het regende nog toen we van start gingen.

Norbert Michelisz: Dit is zo ongelukkig, zo spijtig voor de fans. Het is wellicht de turbo. Ik probeerde de pits nog te halen met oog op herstelling maar er was teveel rook en heb de auto dan maar in de buurt van een commissaris met brandblusser geparkeerd. Een enorme ontgoocheling want van alle raceweekends is dit voor mij wel het belangrijkste.

Foto: Hans van Onsem


 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons