Hungaroring: Twee zeges voor Aubry – Podium voor Defourny

Sacha Fenestraz versus Gabriel Aubry
Gabriel Aubry (Tech 1 Racing), die vorige week te Monza nog zijn eerste zege in de Formule Renault behaalde, heeft beide op zondag verreden races voor de Eurocup op zijn naam geschreven. Max Defourny (R-ace GP) miste in race 2 nipt het podium, maar de laatste wedstrijd van het weekend beëindigde onze landgenoot op de derde plaats. Dankzij zijn beide zeges gaat Aubry in de puntenstand over Defourny naar de vierde plaats. Ghislain Cordeel (Arden Motorsport) finishte respectievelijk op de 23ste en 25ste plaats.
Podium race 2
Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) vatte de tweede race aan van op de pole, maar verloor bij de start twee plaatsen aan respectievelijk Gabriel Aubry en Will Palmer (R-ace GP) terwijl Defourny volgde op de vierde plaats. Aubry vergrootte stelselmatig zijn voorsprong en won met meer dan vier seconden voorsprong op Palmer en Fenestraz. Defourny wist zijn vierde plaats te behouden niettegenstaande een opzettende Robert Shwartzman (R-ace GP).

In de namiddag was het de beurt aan Aubry om van op de pole te starten en de Fransman was ook het beste weg bij de start, hij ging Sacha Fenestraz en Robert Shwartzman vooraf. Max Defourny en Will Palmer gingen voorbij Yifei Ye en volgden op plaatsen vier en vijf. Bij de herstart na een safety car periode wist Fenestraz Aubry te verrassen en kwam als eerste over de lijn. Fenestraz bleek echter te vroeg weg bij de start en kreeg een tijdstraf van 10 seconden en viel terug naar plaats acht. De zege ging naar Aubry, Robert Shwartzman en Max Defourny mochten mee het podium op. Will Palmer pakte de vierde plaats, Yifei Ye sloot de top vijf af.

Foto's: Formule Renault Eurocup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.