van der Horst

Huwelijk McLaren-Honda bijna voorbij?

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
De scheiding tussen McLaren en Honda zou nabij zijn. Volgens het Duitse magazine Auto Motor Und Sport zou Fernando Alonso een ultimatum hebben gesteld tijdens een recente vergadering met de McLaren-directie. “Het is Honda of ik (die vertrekt)”, zou de tweevoudige wereldkampioen gezegd hebben. De renstal zou hard aan het werk zijn om de ontbinding van het contract met de Japanse constructeur te bespoedigen. Naar verluidt zou het team dit weekend een gesprek plannen met de Franse motorbouwer Renault. Overschakelen naar een andere krachtbron zou de enige manier zijn om de Spanjaard bij McLaren te houden.
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Indien McLaren en Honda uiteen gaan, resten er twee opties voor de Japanners: de F1 verlaten of wederom aan tafel zitten met Scuderia Toro Rosso. Een akkoord tussen STR en Honda zou de levering van Renault-motoren aan McLaren vergemakkelijken. STR rijdt nu met krachtbronnen van de Franse motorbouwer. Eerdere gesprekken tussen STR en Honda werden vroegtijdig beëindigd, maar volgens bronnen zouden ze weer hervat zijn. Vorig weekend in Spa ontkenden beide partijen nog dat ze “officiële onderhandelingen” voerden, maar McLaren stak hierbij een stok tussen de spaken en verklaarde dat aan hen werd gevraagd om versnellingsbakken te leveren indien er een potentiële deal uit de bus komt.

Carlos Sainz Jr. - Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. - Toro Rosso
Diezelfde bronnen lieten echter weten dat Honda niet happig is om in zee te gaan met de Italiaanse renstal, en hoopt bij McLaren te blijven. Er rest nog weinig tijd en STR zou dit weekend een beslissing willen nemen over welke motor ze zullen benuttigen in 2018. Indien McLaren Honda niet kan overtuigen om in zee te gaan met STR dan zal het hun overeenkomst moeten verbreken met alle juridische gevolgen van dien. Een harmonieuze overstap naar een ander team zou voor McLaren de beste optie zijn. McLaren als partner verliezen zonder een ander team als alternatief te hebben zou Honda verplichten uit de Formule 1 te stappen, iets wat Liberty Media niet graag ziet gebeuren. Wat er ook gebeuren zal, misschien weten we dit weekend al veel meer.

Foto's: Racing International Photography & Vincent Wouters




  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons