van der Horst

Hyderabad: alles wat u moet weten in aanloop naar de e-Prix

Start 2023 Diriyah E-Prix Race 1
Start 2023 Diriyah E-Prix Race 1
Al drie wedstrijden zijn er verreden in de Formule E, maar afremmen doet het kampioenschap allerminst. Dit weekend staat namelijk de eerste van drie nieuwe steden op de kalender op het programma: Hyderabad. De Indische stad ontvangt de elektrische bolides aan het Hussain Sagar-meer en natuurlijk ook de thuiskomst van het Indische merk Mahindra. Al zal het af te wachten worden of zij Porsche kunnen afstoppen.
Hyderabad Street Circuit
Hyderabad Street Circuit
Het stratentracé in Hyderabad is 2,835 km lang en telt achttien bochten. Als men naar de plattegrond kijkt, biedt dit circuit toch wel de nodige afwisseling. De start en de finish zijn gescheiden van elkaar, maar vanaf de plaats waar men start volgt er toch een zeer lang recht stuk, tot aan bocht drie, waar de Attack Mode zone gevestigd is. Daarna volgt nog een klein recht stuk tot de bochten kort op elkaar volgen en dit tot aan de finishlijn, waar daarna toch een chicane ligt alvorens de rechte lijn terug aan te vatten.

Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne
Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne
De vraag blijft wel wie Porsche of Avalanche Andretti kan tegenhouden. In alle wedstrijden tot nog toe degradeerde Pascal Wehrlein en Jake Dennis de rest van het veld tot figuranten. Dat terwijl de vaste waarden van de vorige jaren ofwel nog niet hun voormalig niveau haalden ofwel nog geen opleving kenden onder een nieuwe werkgever. DS Penske en Stoffel Vandoorne vallen voorlopig nog in de eerste categorie. Na de kwalificaties van de tweede wedstrijd in Riyad waren de Rumbekenaar zowel als teambaas Jay Penske duidelijk: ze zijn er nog lang niet. Ze waren nog strijdlustig voor de wedstrijd, maar na de race ging men terug naar de tekentafel na de erbarmelijke resultaten. Zeker als je vooraan twee protagonisten hebt zitten die enorm veel punten sprokkelen, mag men niet te lang talmen. Misschien begint de wederopstanding van DS Penske dit weekend al.

Gezien we meer naar het Oosten trekken, betekent dit ook dat de programmatijden vroegervallen. Al kan u misschien wel de eerste vrije training vrijdag nog meepikken tijdens uw lunch, gezien deze om 12:00 uur start. Voor de tweede vrije training daarentegen zal u wel een nachtje door moeten doen, gezien deze om 3:40 uur valt. De kwalificaties starten om 6:15 uur, terwijl de race om 10:33 uur gepland staat. Om de trainingen te volgen kan u rekenen op de kanalen van de organisatie, terwijl RTBF Auvio om 6:00 uur start met de uitzending van de kwalificaties. Tijdens de race zelf kan u afstemmen op het Waalse kanaal, alsook Eurosport 2.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag12:00 - 12:30
Vrije Trainingen 2zaterdag03:40 - 04:10
Kwalificatieszaterdag06:15 - 07:30
Hyderabad e-Prixzaterdag10:33 - 11:30
Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 7 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hyderabad.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons