van der Horst

Hyderabad: Mitch Evans op pole na opmerkelijke kwalificaties

Mitch Evans
Mitch Evans
Tijdens de kwalificaties van de Hyderabad e-Prix was het Mitch Evans die de pole pakte. De Kiwi was met zijn Jaguar eerst de beste in zijn groep en stootte zonder problemen door naar elke volgende ronde. In de finale versloeg hij Jean-Éric Vergne (DS Penske), al was het nipt. De derde plaats ging naar Sébastien Buemi (Envision). Het voornaamste gesprekspunt en oponthoud in de duels waren opnieuw het respecteren van de tracklimieten, iets waar maar liefst drie piloten zich aan vergaloppeerden. Stoffel Vandoorne (DS Penske) daarentegen kende een rotkwalificatie en start pas als zeventiende.
Jake Hughes (McLaren) blijft maar verbazen door voor een derde keer op rij de snelste te zijn in zijn groep, maar dat was van korte duur. De Brit kreeg een penalty nadat hij de minimum pitstoptijd niet respecteerde, waardoor zijn twee beste tijden geschrapt werden en hij achteraan zal starten. Al was dat niet het enige verhaal. Zo geraakte Pascal Wehrlein (Porsche) niet verder dan een vijfde plaats. Vandoorne kende weer een moeilijke sessie en zal vanaf een negende startrij moeten starten, meer bepaald als zeventiende. In de andere groep geraakte teamgenoot Jean-Éric Vergne dan weer wel door na René Rast (McLaren) en kwam Jake Dennis (Avalanche Andretti) niet verder dan plaats zes. Hiermee starten de tot nog toe voornaamste protagonisten in het kampioenschap achter elkaar.

Beide Jaguars plaatsten zich voor de duels, maar ook beide Maserati's konden voor het eerst doorstoten. Evans en Bird gingen door ten nadele van Maximilian Günther en Vergne, terwijl Buemi beter was dan Sascha Fenestraz (Nissan). Tot slot vesloeg Mortara Rast, na een fout van de Duitser. Maar achteraf zou alles overhoop gegooid worden, want zowel Bird, Mortara als Rast zagen hun tijden geschrapt worden voor het niet respecteren van de tracklimieten in de eerste chicane. Gezien zij allemaal aan dezelfde kant zaten, mocht Vergne doorgaan naar de halve finale, waar hij deze alleen afwerkte. de andere halve finale werd gewonnen door Evans van Buemi. Hierdoor kregen we een spannende finale tussen de Fransman en de Nieuw-Zeelander, waar Evans nipt toch de betere was van Vergne. Het gaat dus een een interessante wedstrijd worden, die om 10:33 uur van start zal gaan.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 11 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hyderabad.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons