van der Horst

Hyundai Motorsport levert eerste twee i30 N TCR

Hyundai i30 N TCR
Hyundai i30 N TCR
De levering vorige week in het Hyundai Motorsport-hoofdkwartier te Alzenau (D) van twee Hyundai i30 N TCR aan het Italiaanse BRC Racing Team en het Koreaanse KMSA betekent een nieuwe stap in de steeds groeiende betrokkenheid van het merk in de autosport. Teambaas Michel Nandan en customer racing manager Andrea Adamo tekenden uiteraard present om de sleutels van de beide wagens officieel aan de respectieve teamverantwoordelijken te overhandigen.
  • Powercars
Hyundai Customer Racing TCR
Hyundai Customer Racing TCR
KMSA is een autosporttopper in Zuid-Korea en toonde meteen zijn interesse toen Hyundai het TCR-project in februari aankondigde. Het team is er technische partner in verscheidene series, maar de aanschaf van de TCR-wagen betekent een nieuwe wending voor het team dat naast de TCR Asia ook de zopas aangekondigdeTCR Korea Series zal betwisten.

BRC Racing Team van zijn kant fungeert reeds het hele jaar als ontwikkelingspartner voor de i30 N TCR. Met ervaren rijders Alain Menu en Gabriele Tarquini gooide het Italiaanse team meteen hoge ogen in de drie meetings waaraan het eind dit seizoen deelnam. Het mag dan ook niet verwonderen dat het de samenwerking als privéteam verderzet en de vruchten wil plukken van de inmiddels verworven knowhow met Hyundai's eerste voor circuitraces bedoelde wagen.

Gabriele Tarquini - Hyundai i30 N TCR
Gabriele Tarquini - Hyundai i30 N TCR
Met een zege voor zijn TCR International Series-debuut in het Chinese Zhejiang reed Gabriele Tarquini de auto in race 1 meteen in de kijker. De dominantie van de Italiaan was dermate groot dat de balance of performance met het oog op race 2 er dadelijk diende bijgesteld.  Dit verhinderde Tarquini evenwel niet om later in de TCR Europe Trophy op de Adria Raceway een eerste pole, een zege en een tweede stek te laten optekenen, plus een snelste wedstrijdronde tijdens de International Series-seizoenafsluiter in Dubai.

"Deze eerste levering is uiteraard een belangrijke stap in dit voor ons erg belangrijk project. Het betekent het einde van een in april gestart wereldwijd ontwikkelingsprogramma waarbij we er in geslaagd zijn een sterk TCR-pakket te ontwikkelen. Getuige onze resultaten in de drie meetings waaraan we hebben deelgenomen. Dit is echter maar een eerste stap, want naast het bouwen van wagens voor onze klanten ondersteunen wij ook de teams in hun voorbereiding op het seizoen 2018" aldus Andrea Adamo.

De voorwielaangedreven i30 N TCR met zijn tweeliter, 350 pk-sterke turbomotor in het vooronder en sequentiële zesbak kost 128.000 euro. Klanten kunnen de wagen configureren voor zowel sprint- als endurancewedstrijden.

Foto's: Hyundai Motorsport & TCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op dinsdag 12 december 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons