van der Horst

Imola: Signatech Alpine A450 snelste bij vrije trainingen

Signatech Alpine A450
Signatech Alpine A450
De Signatech Alpine A450 van Oliver Webb, Nelson Panciatici en Paul-Loup Chatin, die vanaf deze race uitgerust is met Dunlop banden in plaats van Michelin, zette zaterdag bij de vrije trainingen de snelste tijd neer. De Franse bolide was sneller dan de JOTA Sport Zytek ZS11N-Nissan van Filipe Albuquerque, Harry Tincknell en Simon Dolan en de Murphy Prototypes Oreca 03-Nissan van Nathanaël Berthon, Karun Chandhok en Rodolfo Gonzalez. Deze laatste wagen had nog bij de eerste vrije training de snelste tijd laten opmeten voor de Alpine A450, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de derde dagtijd.
Met een ronde in 1:35.318 ging Nelson Pianciatici in de tweede sessie een seconde sneller dan de beste tijd gerealiseerd in de eerste sessie door de Murphy Prototypes Oreca 03. De chrono's lagen lager in de tweede sessie en de JOTA Zytek pakte de tweede tijd met een ronde in 1:35.413. De Thiriet by TDS Racing Morgan-Nissan, nog winnaar van de eerste manche in Silverstone realiseerde de vijfde tijd achter de Newblood by Morand Racing Morgan van ondermeer Christian Klein.

SMP Racing - Ferrari 458 Italia GTE
SMP Racing - Ferrari 458 Italia GTE
In de GTE klasse werd het zoals verwacht een waar Ferrari feestje met acht wagens van de Italiaanse fabrikant op de acht eerste plaatsen. Het was de SMP Racing Ferrari 458 van Andrea Bertolini, Sergei Zoblin en Viktor Shaitar die het Ferrari peloton aanvoerde voor het exemplaar van Kessel Racing van Piccini en Broniszewski. Best of the rest was de team IMSA Performance Porsche van Raymond Narac, Nicolas Armindo en David Hallyday met de negende tijd. Ook in de GTC klasse ging de beste tijd ook naar een Ferrari en opnieuw was het een 458 Italia van SMP Racing die de tabellen topte, het Russische team pakte eveneens de tweede tijd in de klasse maar het was een Porsche die de top drie vervolledigde met de Pro GT by Almeras 997 GT3R. De AF Corse Ferrari van Adrien De Leener realiseerde de vijfde tijd en de ProSpeed Competition Porsche de zevende.

Foto's: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 17 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons