van der Horst

Imola: Gianni Morbidelli en Jordi Gené op pole

Gianni Morbidelli
Gianni Morbidelli
Gianni Morbidelli vertrekt vandaag in de eerste TCR-race in Imola vanop de pole, de Italiaan krijgt puntenleider Pepe Oriola naast zich op de eerste startrij. De tweede startrij wordt ingenomen door de VW Golf Gti's van Davit Kajaia en uittredend kampioen Stefano Comini. Jordi Gené eindigde de Q2-sessie op de tiende plek wat hem de pole voor race oplevert.
Morbidelli die naar eigen zeggen extra snelheid put uit Italiaanse pasta en de sfeer op en rond de omloop, toonde zich 0.057" sneller dan Pepe Oriola, de Spanjaard is wel met 20 kg succesballast onderweg.

Morbidelli had zich eerder in Q1 ook al de snelste van het veld getoond voor Grachev en Oriola. Pepe Oriola's broer Jordi die zijn besttijd geschrapt zag wegens buiten de lijnen kleuren haalde de Q2-cut niet, net zo min als Fedeli en Neri.

Verrassend in Q1 was de uitschakeling van Leopard Racing-piloot Jean-Karl Vernay. Vernay moest met behoorlijk wat schade aan de voortrein van zijn VW Golf Gti naar de kant na een contact met nieuwkomer Alain Menu. "Ik had Menu nochtans met de lichten verwittigd dat ik er aan kwam maar in de chicane blokkeerde hij mij opzettelijk. In een poging om hem te ontwijken knalde ik op de curb waarna ik alsnog tegen Menu aanknalde. Ik snap niet waarom een ervaren rijder als Menu, die bovendien niet het volledige kampioneschap rijdt, zoiets doet...". Als gevolg van diens uitschakeling vertrekt de WRT-pion nu vanuit veertiende stelling.

Uitslag Q2:

1  MORBIDELLI Gianni Honda Civic TCR 1'53.228 
2  ORIOLA Pepe SEAT Leon TCR +0.057 4    
3   KAJAIA Davit Volkswagen Golf Gti TCR +0.341 
4   COMINI Stefano Volkswagen Golf Gti TCR +0.510 
5   GRACHEV Mikhail Honda Civic TCR +0.627
6   HOMOLA Mat'o SEAT Leon TCR +0.628 
7   MENU Alain Honda Civic TCR +0.629 
8   AFANASYEV Sergey SEAT Leon TCR +0.776 
9   NASH James SEAT Leon TCR +0.792
10  GENÉ Jordi Volkswagen Golf Gti TCR +1.015
11  TASSI Attila SEAT Leon TCR +1.030 
12  BORKOVIC Dusan SEAT Leon TCR   geen tijd 


Foto: TCR Intl.Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 22 mei 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons