van der Horst

Imola: 37 deelnemers voor de start van de Huracan Super Trofeo

Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo evo2
Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo evo2
Ook het Huracan Super Trofeo seizoen wordt in Imola op gang geschoten. Het veertiende seizoen van de Trofeo wordt voor het eerst betwist met de Huracan Super Trofeo EVO2 en voor deze eerste manche kan men rekenen op 37 deelnemers. Bij de vertegenwoordigers uit de Benelux tellen we Van der Horst Motorsport, Boutsen Racing met niet minder dan vier wagens, SemSpeed en bij de rijders ook de aanwezigheid van landgenoot Amaury Bonduel.
  • De Swert Opticiens
Oregon Team zal zijn titel in de Pro klasse verdedigen maar met een nieuwe rijdersbezetting die bestaat uit Alessandro Tarabini en Filippo Berto. Tegenstand komt er van Bonaldi Motorsport dat rekent op het rijders duo Loris Spinelli/Max Weering. Verder is er nog VS Racing (Jean-Luc D’Auria/Stéphane Tribaudini), Leipert Motorsport (David-Mihai Serban en Jean-François Brunot/Kerong Li), Target Racing (Milan Teekens/Marzio Moretti) maar ook BDR Competition met onze landgenoot Amaury Bonduel.

Boutsen Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2
Boutsen Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2
Vedette van de race wordt al zeker de motorlegende Dani Pedrosa die debuteert in de autosport aan de zijde van Antonin Borga (Rexal FFF Racing Team). In de Pro-Am klasse tellen we tien wagens ingezet door teams als Leipert Racing, Bonaldi Racing, Rexal FFF Racing, Target Racing, Team Oregon en GT3 Poland. Boutsen Racing mikt op de titel in de Am klasse en zet niet minder dan vier wagens in voor Claude-Yves Gosselin/Marc Rostan, Elie Dubelly/Pierre Feligioni, Daniel Waszczinski/Regis Rego De Sebes en François Grimm. Het Belgische team neemt het op tegen Leipert Racing (Gabriele Rindone), Team Oregon (Enrico Bettera), Arkadia Racing (Stephan Guerin), AKF Motorsport (Oliver Freymuth), GT3 Poland (Andrzej Lewandowski en Holger Harmsen) en Automobile Tricolore (Raffaele Giannoni).

Gerhard van der Horst (Van der Horst Motorsport) mikt op een vierde titel in de Lamborghini Cup maar moet het opnemen tegen Hans Fabri (Imperiale), die aast op een derde titel. Maar ook Benoit en François Semoulin, die uitkomen voor het Belgische Semspeed beloven taaie tegenstanders te worden. Verder zijn er nog Luciano en Donovan Privitelio (Rexal FFF Racing Team) en Kumar Prabakaran en Sandro Mur (Bonaldi Motorsport).

Foto's: Racingpixels & Boutsen Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 31 maart 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons