van der Horst

Imola: De beurt aan Ricardo Feller

Ricardo Feller - Team ABT Sportsline Audi R8 LMS
Ricardo Feller - Team ABT Sportsline Audi R8 LMS
ABT Sportsline Audi team was zondag opnieuw aan het feest, na de zege van Rene Rast zaterdag, was het zondag de beurt aan Ricardo Feller. De jonge Zwitser won de tweede DTM race op Imola voor Dev Goore (Team Rosberg Audi R8 LMS) en Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport BMW M4). Voor de Belgen werd het opnieuw een race om snel te vergeten.
Terwijl voor Audi het weekend voorspoedig verliep, kon men bij Porsche het tempo van de concurrenten niet bijhouden. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) kon geen aanspraak maken op een plaats vooraan en tot overmaat van ramp moest hij de wagen al heel vroeg in de race aan de kant zetten na een aanrijding met Maximilian Buhk (Mücke Motorsport Mercedes-AMG). Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) startte achteraan, won wel wat plaatsen maar geraakte niet verder dan de veertiende plaats.

Marco Wittmann - Walkenhorst Motorsport BMW M4
Marco Wittmann - Walkenhorst Motorsport BMW M4
Ook Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R) en Rolf Ineichen (GRT Lamborghini Huracan) kwamen in de tweede ronde met elkaar in aanraking waarop de safety car de piste nam, waarop alle wagens de pitlane indoken om banden te wisselen. Bij de herstart werd de Ferrari van Felipe Fraga aangereden met een opgave als gevolg. Daarna bleven de posities min of meer stabiel niettegenstaande er fel gevochten werd om iedere positie. Na Feller, Goore en Wittmann werd Lucas Auer (Team WINWARD Mercedes-AMG) vierde na Wittmann onder druk gezet te hebben. Sheldon van der Linde (Schubert  Motorsport BMW M4- eindigde op de vijfde plaats en behoudt de leiding in de puntenstand voor Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan) die pas tiende werd.

Foto's: DTM Media Team

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 19 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons