van der Horst

Imola: De her opstanding van Théo Pourchaire

Théo Pourchaire
Théo Pourchaire
Na een allesbehalve vlot verlopen race op zaterdag, slaagde Théo Pourchaire er zondag in om het roer om te gooien in de hoofdrace voor de formule 2 te Imola. Pourchaire kende in een race die herhaaldelijk diende stilgelegd wat geluk en wist de wedstrijd te winnen voor Enzo Fititpaldi (Charouz) en Ralph Boschung (Campos). Pourchaire neemt tegelijk ook de leiding in de puntenstand over. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) werd als zeventiende geklasseerd nadat de Belg tot driemaal toe bestraft werd.
Al onmiddellijk na de start moest de safety car uitrijden nadat Jack Doohan (Virtuosi) inreed op Dennis Hauger (Prema) en deze laatste in de muur duwde. Roy Nissany (DAMS) had na een perfecte start de leiding van de race genomen. Pourchaire lag op dat ogenblik in vijfde positie. Maar na de herstart diende de safety car andermaal uit te rukken nadat Juri Vips (Hitech GP) in de fout was gegaan. De rijders op zachte rubbers, waaronder Pourchaire, profiteerden van de neutralisatie om banden te wisselen. Toen de race hervatte had Jehan Daruvala (Prema) de leiding overgenomen. Nissany, die banden wisselde, was teruggevallen naar de tiende positie, Pourchaire naar de twaalfde.

Podium hoofdrace F2 Imola
Podium hoofdrace F2 Imola
Maar ook Nissany ging in de fout met een Virtual Safety car-periode als gevolg. Ondertussen was Pourchaire een plaats opgeschoven ten koste van Boschung. De rijders voor hem doken dan eindelijk de pits in om banden te wisselen maar konden niet meer profiteren van hun verse rubbers aangezien de race onder safety car eindigde na een sortie van Lawson. Pourchaire kon zo de zege pakken voor Fittipaldi, die pas als vijftiende was gestart, Boschung, Clément Novalak (MP Motorsport) en Ayumu Iwasa (DAMS). De plaatsen zes tot en met tien gingen respectievelijk naar Frederik Vesti (ART GP), Logan Sargeant (Carlin), David Beckmann (Charouz), Jehan Daruvala (Prema) en Felipe Drugovich (MP Motorsport).

Voor Amaury Cordeel werd het een chaotische race. Cordeel wist op te klimmen naar de elfde plaats niettegenstaande een klein foutje, maar werd daarna bestraft met een drive through voor het niet respecteren van de track limits en nog later met een stop and go voor een te hoge snelheid in de pitlane. Hij werd vanwege de vele opgaves alsnog als zeventiende geklasseerd.  

Foto's: Georges De Coster
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons