van der Horst

Imola: Marcus Armstrong wint sprintrace

Marcus Armstrong - Hitech GP
Marcus Armstrong - Hitech GP
Marcus Armstrong (Hitech GP) heeft zaterdag in Imola de sprintrace voor de FIA formule 2 gewonnen. Voor de Nieuw-Zeelander was het de tweede zege in de formule 2. Prema rijders Jehan Daruvala en Dennis Hauger legden beslag op de twee resterende podiumplaatsen. Amaury Cordeel kwam niet aan de start nadat hij in de opwarmingsronde van de baan ging en daarbij de ophanging van zijn wagen beschadigde.
Start sprintrace formule 2 Imola
Start sprintrace formule 2 Imola
Marcus Armstrong vatte de race aan van op de tweede startplaats en maakte een betere start dan de van op de pole vertrokken Logan Sargeant (Carlin). Armstrong leek weg te rijden van zijn tegenstander, maar een interventie van de safety car na een aanrijding tussen Clément Novalak en David Beckmann, bracht de meute terug bij elkaar. Maar Armstrong hield het hoofd koel en wist alle aanvallen van Daruvala af te weren.

Na Hauger pakte Roy Nissany (DAMS) de vierde plaats, Felipe Drugovich (MP Motorsport) pakte na een mooie remonte de punten van de vijfde plaats en verstevigt zijn leiderspositie in de tussenstand. Sargeant moest zich tevreden stellen met de zesde plaats. Voor Théo Pourchaire (ART GP) wil het dit seizoen maar zelden lukken. Na een totaal gemiste start raakte hij niet meer los uit het middenveld en kwam als zevende over de finish. Het laatste puntje ging naar Liam Lawson (Carlin).

Foto's: Georges De Coster
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons