van der Horst

Imola: Neil Verhagen domineert virtuele race

Neil Verhagen - Rowe Racing BMW M4 GT3
Neil Verhagen - Rowe Racing BMW M4 GT3
Net zoals vorig jaar zal er bij elke race van de GT World Challenge Europe Endurance Cup een virtuele race afgewerkt worden, waarbij er kostbare punten te verdienen zijn voor het teamkampioenschap bij zowel de PRO's als Silver Cup. Voor de eerste race waren alle ogen gericht op debutant Neil Verhagen. De Amerikaan pakte de pole en hield zonder problemen een uur stand tegen toch wel ronkende namen. Hiermee pakt de jonge Amerikaan vijf punten voor Rowe Racing.
Eens Verhagen vertrokken was, kon er niemand hem nog echt bijhouden. Yuki Nemoto in de Vicenzo Sospiri Racing Lamborghini hield wel goed stand, maar viel door technische problemen vooraan weg, waardoor de weg naar de zege voor de Amerikaan vrij lag. Achter hem was het Nicki Thiim die met de Beechdean AMR Aston Martin als tweede eindigde, terwijl Juuso Puhakka in de Attempto Racing Audi als derde over de meet ging, wat tevens ook de top drie bij de PRO's betekende. Dries Vanthoor nam de honneurs waar voor de Team WRT #32 Audi en eindigde als vijfde algemeen en vierde in de klasse. Gezien de top vijf dit jaar punten krijgt, neemt hij hiermee twee punten mee voor het teamkampioenschap.

In de Silver klasse ging de winst naar Alex Aka in de Attempto Racing Audi. De Duitser kon profiteren van de problemen bij Nemoto om de leiding over te nemen en zo ook de vijf punten voor het team te pakken. Ezequiel Perez Companc eindigde als tweede in de Madpanda Motorsport Mercedes, terwijl Nemoto uiteindelijk tevreden moest zijn met een derde plaats.

Foto: GT World Challenge EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 2 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons