Imola: Pech ontzegt Maya Weug van goede resultaten

Maya Weug - Iron Lynx
Imola was de vierde manche voor het Italiaanse Formule 4-kampioenschap en wederom kwam Maya Weug er uit voor Iron Lynx. Helaas kon ze na haar podium en vierde plaats bij de rookies in Vallelunga die prestaties niet verder trekken. Een zesde plaats en twee keer een resultaat buiten de punten viel haar te beurt.
Nochtans liep alles vlot tijdens de kwalificaties, waar ze in de eerste sessie een elfde plaats behaalde en zo vierde beste rookie was, terwijl ze als zestiende in de tweede kwalificatieronde eindigde ondanks een remprobleem. Maar vanaf daar liep het een stuk minder. Tijdens de eerste race geraakte de Belgische niet weg van de grid vanwege de motor niet wilde aanslaan en daardoor eindigde ze pas als 22ste. In de tweede race kon ze dit nog rechtzetten met een zesde plaats bij de rookies. In de derde race leken alle problemen weggewerkt en rukte ze vrij goed op in het veld naar de top tien, maar door een tik van Bence Valint (Van Amersfoort Racing) spinde Weug en kon ze een goed resultaat vergeten, met een 26ste plaats aan de finish als gevolg.

Bij de rookies was het Nikita Bedrin (Van Amersfoort Racing) die een serieuze stap voorwaarts zette in zijn opmars om alle races te winnen, dat terwijl teamgenoot Oliver Bearman hetzelfde deed in het algemeen klassement en nu meer dan 135 punten voorsprong heeft op de eerstvolgende piloot. Weug verloor ditmaal wel de voeling met de top vier en is pas vijfde op 48 punten van Bedrin. Nu krijgt de Ferrari-academie pilote even rust tot september alvorens zij terug aan de bak komt op de Red Bull Ring.

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 26 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.