van der Horst

Imola: Peter en Stefan Mücke overheersen met hun Capri Turbo

Peter Mücke/Stefan Mücke - Ford Zakspeed Capri Turbo
Peter Mücke/Stefan Mücke - Ford Zakspeed Capri Turbo
Op het circuit van Imola vond dit weekend de eerste en tweede race plaats van de DTM Classic DRM Cup. De serie staat open voor wagens die deelnamen aan het Duitse kampioenschap voor het DTM tijdperk, dat toen onder de naam Deutsche Rennsport Meisterschaft (DRM) doorging van 1972 tot 1983. Een vrij reglement maakte dat er zeer spectaculaire wagens aan de start kwamen zoals de Porsche 935 K3 of de Ford Capri Turbo. In Imola gingen de zeges naar dezelfde wagen, de Ford Zakspeed Capri Turbo op zaterdag met Peter Mücke achter het stuur op zondag nam Stefan Mücke over.
Michael Kammermann - BMW M1 Procar
Michael Kammermann - BMW M1 Procar
Achter de Capri, die in 1981 de titel behaalde met Klaus Ludwig achter het stuur, vochten de BMW M1’s het onder elkaar uit om de ereplaatsen. Michael Kammermann werd tweede op zaterdag voor merkgenoot Ronny Scheer, op zondag werd Kammermann opnieuw tweede maar ditmaal voor de Porsche 911 RSR van Otto Rensing. In de eerste race werd de top vijf volgemaakt door de Porsche 911 RSR van Michael Hess en de Porsche 3.0 RSR van Hans-Ulrich Kainzinger.

Marco Wagner - BMW M1 Group 5
Marco Wagner - BMW M1 Group 5
Op zondag maakten Marco Wagner (BMW M1 Group 5) en Philipp Kennewell (BMW 3.0 CSL) de top vijf vol. Een opvallende deelnemer was de Nederlander Donald Molenaar die een zeldzame Alfa Romeo Montreal Group 4 aan de start bracht.

Foto's: DTM Media TeamDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 19 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola DTM.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons