Imola: René Rast nog eens aan het feest

René Rast - Team Abt Audi R8 LMS
Na bijna twee jaren wachten mag René Rast (Team Abt Audi R8 LMS) nog eens plaats nemen op het hoogste schavotje in een DTM race. Rast won de eerste race op het circuit van Imola waar hij vertrok vanop de pole en van start tot finish op kop reed. Nico Müller (Team Rosberg Audi R8 LMS) kwam als tweede over de finishlijn terwijl Mirko Bortolotti (Grasser Racing Team Lamborghini Huracan) na nogmaals een mooie remonte de derde plaats pakte.
Mirko Bortolotti - Grasser Racing Team Lamborghini Huracan
Thomas Preining (KÜS Team Bernhard) verloor op het einde van de race nog de derde plaats aan de Italiaan waardoor Porsche nipt een eerste podium in de DTM miste. Kelvin van der Linde (Abt Sportsline Audi R8 LMS) sloot de top vijf af. Weinig voldoening haalden onze landgenoten uit de race. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 911 GT3 R) kwam niet verder dan de dertiende plaats. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) haalde de finish niet.

Foto's: DTM Media Team

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 18 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola DTM.