van der Horst

Imola: Sterk weekend van Maya Weug

Maya Weug - Iron Dames
Maya Weug - Iron Dames
Dit seizoen staat er een stevige grid op de deelnemerslijst voor het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Met maar liefst 33 deelnemers in Imola is dit het grootste veld in de F4 en we kunne daar ook rekenen op twee landgenoten. Maya Weug trok voor het tweede seizoen richting Italië onder de banner Iron Dames en ondanks het minder verloop in Spa twee weken terug, trok de Belgische met Nederlandse roots voor het eerst huiswaarts met punten in het algemeen klassement. Ook Jules Castro scoorde punten, bij de rookies.
De eerste wedstrijd van de Ferrari-junior was er ééntje om duimen en vingers af te likken. Na een zestiende kwalificatietijd vocht Weug zich een weg naar voren om uiteindelijk als tiende te eindigen en zo haar eerste algemeen punt te veroveren. Daarenboven mocht ze in race twee als vierde van start gaan. Dat vasthouden kon ze niet, maar ze eindigde alsnog in de punten, op plaats zes. Ondanks dat ze in de derde race pas als 28ste finishte, keek ze toch terug op een goed weekend.

Jules Castro - Van Amersfoort Racing
Jules Castro - Van Amersfoort Racing
Bij de rookies kwam nog een Belg in actie, en daarin deed Castro, uitkomend voor Van Amersfoort Racing, het niet onaardig tijdens de eerste race. De Hasselaar eindigde als tiende van de 22 wagens. Tijdens race twee en drie betaalde hij wel leergeld een finishte buiten de punten, wat alleen maar meer ruimte geeft om beter te worden. Overigens gingen de algemene overwinningen naar Rafael Câmara (Prema Powerteam), Alex Dunne (US Racing) en Kacper Sztuka (US Racing). De volgende wedstrijd vindt plaats in Misano begin juni.

Foto's: ACI Sport Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 9 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons