van der Horst

Imola: Vanthoor en Weerts op pole

Team WRT - Audi R8 LMS EVO II
Team WRT - Audi R8 LMS EVO II
Deze ochtend pakten Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts in de Team WRT Audi #32 de pole voor de openingsmanche van de GT World Challenge Europe Endurance Cup in Imola. Veel overschot had het trio niet, gezien Weerts maar 28 duizendsten van een seconde voorsprong had op de Saintéloc Junior Team (Légéret, Mies, Niederhauser) en 49 duizendsten op de AKKOdis ASP Team Mercedes (Gounon, Juncadella, Marciello).
Beechdean AMR - Aston Martin Vantage AMR
Beechdean AMR - Aston Martin Vantage AMR
De eerstvolgende Belg die we zien is Maxime Martin, die samen met Nicki Thiim en Marco Sorensen de Beechdean AMR Aston Martin op een achtste plaats parkeerde. Op een vijftiende plek vinden we Frédéric Vervisch terug in de Team WRT Audi, samen met Nico Müller en Valentino Rossi, zij hadden veel last van het drukke verkeer op de baan. Nog eens twee plaatsen verder zal Nicolas Baert met de Saintéloc Racing Audi op een zeventiende stek starten. Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Audi) start op plaats 27, terwijl Sarah Bovy vanaf een 29ste plaats gaat vertrekken. Louis Machiels en co vertrekken als 35ste en als beste in de Pro-Am klasse en tot slot start het trio Nigel Bailly, Matthieu de Robiano en Stéphane Lémeret als 51ste. De race start later deze middag om 15 uur.

Foto's: Racing International Photography / Diego OnidaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 3 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons