van der Horst

Imola: Vanthoor en Weerts pakken de volle buit

Podium 2022 GTWCE Endurance Cup Imola
Podium 2022 GTWCE Endurance Cup Imola
De openingswedstrijd van de GT World Challenge Europe in Imola ging naar Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde (WRT Audi #32). Vanochtend pakten ze al de pole en ook hun snelheid tijdens de race over drie uur bleek voldoende voor de zege. De overige podiumplaatsen gingen naar Marciello, Juncadella en Gounon (Akkodis Mercedes #88) en Engel, Schothorst en Stolz (GetSpeed Mercedes #2).
  • St. Paul
Charles Weerts nam een goede start en moest alleen Christopher Mies (Saintéloc Audi #25) even voor zich dulden. Dries Vanthoor nam zoals zo vaak de laatste stint voor zijn rekening en kon de rest van het veld afhouden, ook na enkele herstarts na een neutralisatie.

Team WRT - Audi R8 LMS EVO II
Team WRT - Audi R8 LMS EVO II
Alle ogen van de Italiaanse fans waren echter maar op één man gericht: Valentino Rossi. Nico Müller nam de start in de WRT Audi #46, terwijl de publiekslieveling daarna overnam. De Italiaan reed een solide stint en bevond zich de hele tijd net buiten de top tien. Bij zijn pitstop echter zat Rossi net achter een andere WRT Audi waardoor hij zijn pitcrew te laat zag. Door die extra ronde, op een moment dat de wedstrijd bovendien geneutraliseerd was, kostte dat de #46 heel wat tijd waardoor Frédéric Vervisch de wedstrijd pas als 27e kon hervatten. Onze landgenoot kon nog tien posities winnen tijdens het laatste uur.

Beechdean AMR - Aston Martin Vantage GT3
Beechdean AMR - Aston Martin Vantage GT3
Nicki Thiim (Beechdean Aston Martin #95) vocht zich in de beginfase een weg naar voren, maar de Engelse bolide zakte in de tweede wedstrijdhelft wat weg. Maxime Martin bracht de wagen in de slotfase nog naar de twaalfde plaats. Nicolas Baert en co (Saintéloc Audi #26) kwamen als 21e binnen, Benjamin Lessennes (Boutsen Racing Audi #10) werd 31e. Nigel Bailly, Matthieu de Robiano en Stephane Lémeret (CMR Bentley #107) dienden op te geven. De Robiano kwam tijdens een safety car om een nog onduidelijke reden zwaar in contact met Jordan Witt (Leipert Lamborghini #27).

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Met meer dan vijftig wagens verliep de openingsfase ietwat chaotisch, het grootste slachtoffer aan Belgische zijde was wel Sarah Bovy (Iron Dames Ferrari #83). Zij kwam buiten beeld in contact met Jens Liebhauser (Winward Mercedes #57) en moest meteen de handdoek gooien. Ook Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) was bij dat incident betrokken, hij kon na een pitstop zijn weg vervolgen. De Ferrari zag de finish uiteindelijk als 33e algemeen en tweede in Pro Am.

Foto's: Racing International Photography / Diego OnidaDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 3 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons