van der Horst

Imola: Winst voor AKM Motorsport en Lechner Racing

AKM Motorsport -Mercedes-AMG GT3
AKM Motorsport -Mercedes-AMG GT3
Imola was de strijdarena voor de vierde ronde van de GT Open, ditmaal zonder de GT Cup Open. Tijdens de eerste race ging Loris Spinelli door op zijn elan met een tweede overwinning op rij in de AKM Motorsport Mercedes, terwijl de winst in de tweede wedstrijd op zondag richting de Lechner Racing Porsche, met aan het stuur Andy Soucek en Al Faisal Al Zubair, ging.
Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
In Imola besloot Spinelli om voor eigen succes te gaan en bestuurde de wagen alleen. Met succes, want de Italiaan reed vanaf de polepositie weg en bouwde een voorsprong op, die hij stelselmatig uitbreidde. Maar op het einde van de race zag hij de concurrentie dichterbij komen om uiteindelijk met vier seconden voorsprong te winnen op het duo Michele Beretta en Frederik Schandorff in de Vicenzo Sospiri Racing Lamborghini en op Al Zubair en Soucek in hun Porsche. Baptiste Moulin en zijn teamgenoot Yuki Nemoto besloten op een vijfde plaats, terwijl Markus Paverud en Jens Reno Moller de Pro-Am categorie wonnen in hun Reno Racing Honda.

Lechner Racing - Porsche 911 GT3 R
Lechner Racing - Porsche 911 GT3 R
De tweede race was er wel één met wat animo. Schandorff mocht vanaf pole starten en hield de leiding ook vast, maar eens de pitstops gepasseerd waren, was het Soucek die het commando overgenomen had en zo samen met Al Zubair naar een tweede overwinning van het seizoen reden, voor de Lamborghini van Schandorff en Beretta. Spinelli eindigde als derde, terwijl Moulin en Nemoto als vierde over de meet gingen. In de Pro-Am klasse werd het nog spannend tot in de laatste minuut van de race en met een belangrijk inhaalmanoeuvre haalde Paverud en Moller hun tweede overwinning binnen van het weekend.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 25 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons