van der Horst

Imola: Zege voor David Vidales en Grégoire Saucy

Grégoire Saucy - ART Grand Prix
Grégoire Saucy - ART Grand Prix
Op het circuit van Imola startte dit weekend het Formula Regional EU by Alpine seizoen, de opvolger van de Formule Renault 2.0 Eurocup. Er werden twee races betwist, de eerste werd gewonnen door David Vidales (Prema), het tweede treffen zag de zege van Grégoire Saucy (ART Grand Prix). Nu Ugo de Wilde de overstap maakte naar de endurance racerij en Amaury Cordeel naar de Formule 3 promoveerde, komen er dit jaar geen Belgen aan de start van de serie.
Paul Aron - Prema
Paul Aron - Prema
In race 1 won Vidales voor Alex Quinn (Arden), vorig jaar nog teamgenoot van de Wilde en Hadrien David (R-ace GP). Paul Aron (Prema) vertrok van op de eerste startlijn maar kwam slechts traag op gang en verloor twee plaatsen die de Est niet meer kon goedmaken, hij finishte als vierde. Grégoire Saucy sloot de top vijf af.

Hadrien David - (R-ace GP
Hadrien David - (R-ace GP
Grégoire Saucy nam startend van op de pole direct de leiding van de tweede race. Hij werd daarna niet meer bedreigd. Paul Aron (Prema) en Zane Maloney (R-ace GP) vergezelden de Zwitser op het podium. Hadrien David (R-ace GP) vertrok van op de eerste startlijn maar miste zijn start en viel terug naar de zevende positie, hij wist uiteindelijk nog op te klimmen naar de vierde positie. William Alatalo (Arden) pakte de vijfde plaats. David Vidales maakte een fout in de eerste ronde en verloor enkele plaatsen om uiteindelijk als zevende te finishen. Saucy verlaat Monza als leider in de puntenstand.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons