van der Horst

Indianapolis 8H: Ferrari stuurt twee wagens - AKKA ASP ook van de partij

AF Corse wagens
AF Corse wagens
Op minder dan twee weken van de tweede editie van de Indianapolis 8 Hours, komt er mondjesmaat meer info naar buiten over wie er aanwezig zal zijn op de befaamde Indianapolis Speedway. Audi maakte vorige week al drie van de vier line-ups bekend. Vandaag voegt ook Ferrari en AKKA ASP zich toe aan het lijstje.
  • Qvick Motors
Côme Ledogar - Alessandro Pier Guidi - Nicklas Nielsen
Côme Ledogar - Alessandro Pier Guidi - Nicklas Nielsen
Volgens de geruchten worden er meer dan veertig wagens verwacht voor de race en daar zullen ook een paar grote sterren tussen zitten. Ferrari heeft de smaak te pakken na hun winst tijdens de Totalenergies 24 Hours of Spa. Zo hebben ze aangekondigd dat AF Corse twee wagens zal inzetten: zowel in Indianapolis als in Kyalami op het einde van het jaar. Bovendien zullen ze Belgisch getint zijn, want het team wordt ondersteund door Francorchamps Motors. Eén van de wagens zal bestuurd worden doorde winnaars van de Ardennen: Alessandro Pier Guidi, Nicklas Nielsen en Côme Ledogar. De tweede wagen wordt bemand door Alessio Rovera, Callum Illot en Antonio Fuoco.

Ook AKKA ASP maakt de oversteek richting de Verenigde Staten. Het team van Jérôme Policand zal één wagen inzetten en ook zij kunnen in hun handen wrijven met de piloten die ze ter beschikking krijgen. Zo zullen Raffaele Marciello, Felipe Fraga en Timur Bogaslovsky de wagen delen. De Indianapolis 8 Hours zal op 16 en 17 oktober plaatsvinden.

Foto's: Ferrari - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op maandag 4 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons