van der Horst

Indy 500: Alonso kwalificeert zich voor shootout om de pole positie (+ Video)

Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso zal zondag deelnemen aan de "Fast Nine" shootout om de felbegeerde pole positie voor de Indy 500. De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 werd zevende op de eerste kwalificatiedag. Nadat merendeel van zaterdag werd geteiserd door regenweer, kregen de rijders slechts één kans om een snelle tijd neer te zetten. Omdat al het achtergelaten rubber op het tarmac werd weggespoeld door de regen, was het een moeilijke opgave voor de rijders om grip te vinden op de "Brickyard".
  • Prospeed Competition
Tony Kanaan
Tony Kanaan
Het was Tony Kanaan die vroeg het pak aanvoerde, maar hij werd even later verschalkt door Scott Dixon en Will Power. Alonso kwam als zestiende deelnemer op de baan en klom op dat moment naar een knappe derde positie. Het was duidelijk dat de Spanjaard vol vertrouwen zat; hij behoorde tot een selecte groep rijders die met minimale downforce reed en dat wierp vruchten af. Op het einde van de sessie viel de 35-jarige McLaren-rijder terug naar P7, maar mag hierdoor wel meedoen aan de shootout voor de pole op zondag.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
De gemiddelde snelheid over de vier afgelegde ronden van de Spanjaard in de McLaren-Honda-Andretti was maar liefst 230,034 mijl per uur, zo'n 370 km/u. De andere rijders die op zondag zullen meestrijden voor de felbegeerde pole positie op de Indianapolis Motor Speedway zijn Ed Carpenter, Takumo Sato, Scott Dixon, JR Hildebrand, Alexander Rossi, Will Power, Tony Kanaan en Marco Andretti. Het moet gezegd worden dat het zeker een knappe prestatie is van de rookie.




Foto's: McLaren, Indianapolis Motor Speedway & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zondag 21 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons